Şifa kaynağı ava suse

Şifa kaynağı ava suse

Sağlık Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 13:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ömrünün üçte ikisini meyan kökü (Ava suse) şerbeti satarak geçiren 61 yaşındaki Feyzi Nergiz, babadan kaptığı mesleğini Batman’da 1. Caddede güneşler pasajı yanında devam ettiriyor.

Uzun yıllardır Batman’da yaşadığını dile getiren şerbetçi Nergiz, 5 çocuk sahibi olduğunu söyledi. Meyan kökü şerbetinin aç karına içildiğinde faydalarının saymakla bitmediğini hatırlatan Nergiz, “Rahmetli babam da Diyarbakır’da yıllarca ava suse şerbeti satarak geçimimizi sağlıyordu. Diyarbakır’da herkes onu pala lakabıyla tanıyordu. Zaten şerbetçiliği de babamdan öğrenmiştim. Onun bize kazandırdığı mesleği Batman’da sürdürmeye ve yaşatmaya devam ediyorum. Bizler şerbetçilik yapan insanlar olarak bu ürünü, bu kültürü yaşatmaya ve yeni kuşaklara aktarmaya da çalışan son temsilcileriz” dedi.

‘ÜLSERE SÜPER FAYDALIDIR’

Meyan kökünün sayısız faydalarını sıralayan yılların şerbetçisi Nergiz, “Meyan kökü şerbeti aç karına içildiğinde faydası katmer gibi katlanır. Mideye, böbreğe ve bağırsaklara çok faydalıdır. Bilhassa ülsere süper faydalı bir içecektir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.