1 Mayıs coşkuyla kutlandı

1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 01.05.2023 15:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da 1 Mayıs binlerce emekçinin katılımıyla 8 Mart Kadın Parkı’nda coşkulu bir şekilde kutlandı. 

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Batman’da düzenlenecek miting öncesi Milli Eğitim Vakfı İlkokulu önünde toplanan emekçiler, kortej halinde 8 Mart Kadın Parkı’na giriş yaptı. 1 Mayıs mitingine, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Batman Emek ve Demokrasi Platformu, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Batman Milletvekilleri Feleknas Uca, Mehmet Rüştü Tiryaki, TJA, Barış Anneleri Meclisi yöneticileri ve binlerce emekçi katıldı.

‘İNSANCA BİR YAŞAM VE GÜZEL BİR GELECEK’

Mitingde açılış konuşmasını Tertip Komitesi adına Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal yaptı. Kartal, “Depremdeki kayıplara neden olanlar bilsin ki, bu halka hesap verecekler. Kapitalizmin yarattığı bu yıkımda kimin payı varsa bu halkın vicdanında ve hukuk önünde hesap verecek” dedi.

'TABELA PARTİSİ OLACAKLAR'

Mitingde konuşan DBP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Adayı Keskin Bayındır, “Emekçilerin faşizme karşı duruşu devam ediyor. Emekçinin direnişi karşısında hiçbir iktidar duramadı, duramaz da. Çavuşoğlu diyor ki ‘biz Suriye’den çıksak iç savaş çıkar’ biz de diyoruz; eğer burada savaş ve açlık varsa bunun sebebi sizsiniz. Demokrasi ve özgürlük yolunu kapatan sizsiniz. Siz buradan çekilin, bu tıkanmışlık sona erer. Halkın kirli politikaları karşında geri adım atmadığını öğrenecekler. Tüm politikaları çöktü. Ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler. Bu alanı dolduran binler, iktidarın kirli politikalarına en güzel cevabı verecek. Hepinizin 1 Mayıs’ını kutlarız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.