Hasankeyf Sokağı açıldı

Hasankeyf Sokağı açıldı

Gündem Yayın: 02 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 02.08.2023 15:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi tarafından şehir merkezinde antik Hasankeyf ilçemizin tarihi dokusu esas alınarak düzenlenen ve “Hasankeyf Sokağı” olarak isimlendirilen sokağın açılışı Valimiz Ekrem Canalp, Eşi Dr. Ayten Canalp ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, “Hasankeyf‘teki tarihi eserlerin birer kabartmalarını bu sokak içerisine yerleştirilmiş durumdayız. Bu düzenleme, Batman’a gelen ve sokağı gezen turistlerin Hasankeyf’e olan ilgi ve alakalarını artıracaktır ve Hasankeyf ruhunu, dokusunu hissetmiş olarak Batman’dan ayrılmalarını sağlayacaktır. Batmanda yaptığımız sokak iyileştirmeleri bununla sınırlı kalmayacak. Aynı şekilde yakın zamanda Çevre Dostu Sokak projemizi hayata geçireceğiz. Bir yıl içerisinde 19 park yaptık, inşallah önümüzdeki dönemde de 20 park daha projelendiriyoruz. Bir taraftan Batman’ın kuzeyinden şehre girişteki şelale inşaatımız devam ediyor, yakın zamanda onu tamamlamış olacağız. Diğer taraftan Siirt yolu üzerindeki kötü görüntüye yol açan kavşağı karayolları sorumluluğundan çıkarıp, belediyemiz sorumluluğuna alacağız ve o caddeyi de yeniden yeşillendirip projelendirmek suretiyle yoldan gelen geçenlerin gururla izleyeceği bir cadde haline getireceğiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.