BATMAN’DA SEÇMENLER SANDIĞA AKIN ETTİ

BATMAN’DA SEÇMENLER SANDIĞA AKIN ETTİ

Siyaset Yayın: 14 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 14.05.2023 15:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine kilitlendi.  Batman’da 85 milletvekili adayı pusulada yer alırken, il genelinde toplam 399 Bin 376 seçmenden 53 bin 529’u ilk defa bu seçimde oy kullandı.  Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Batman’da vatandaşlar, saat 08.00 itibarıyla okulların bahçesinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Aylarca yapılan seçim çalışmaları, bugün nihayete kavuşacak. Milyonlarca seçmen, Türkiye'nin kaderini belirlemek için oyunu kullanarak görevini yerine getirecek. Günlerce devam eden seçim çalışmalarının ardından bugün ise kentte sessizlik hakim. Büyük bir heyecanın yaşandığı tarihin en önemli seçimleri için seçmenler kararını vererek, adayını seçecek. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı.

OKULLARDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Batman’da Çok sayıda vatandaş, ilk saatte oyunu kullanmak adına okulların yolunu tuttu. Öyle ki, kent genelindeki birçok okulun bahçesinde oluşan kuyruk dikkat çekti. Sabahın ilk saatlerinde soluğu sandık başında alan vatandaşlar, akşam 17.00'de sona erecek olan oy verme işleminin sonucunu bekleyecek.

VALİ CANALP OYUNU KULLANDI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp,  Kültür Mahallesi Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nda 1364 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Sabahın erken saatlerinde oy verme işlemi için eşi Dr. Ayten Canalp ile okula giden Vali Ekrem Canalp, oyunu kullandıktan soran seçimin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

TUNÇ OYUNU KULLANDI

Ak Parti Batman Milletvekili adayı Fırat Tunç, oyunu Kültür İlkokulunda 1324 nolu sandıkta kullandı. Tunç, ”Oyunuzu kullanırken Türkiye’nin ve memleketimizin geleceğini düşünerek kullanın. Ak Parti kazanırsa istikrar, yatırım ve ülkenin geleceğini dert edinenler kazanacak. Bu seçimin ülkemize ve memleketinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

NASIROĞLU, AİLESİYLE BİRLİKTE OYUNU KULLANDI

AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu, Batman Anadolu Lisesi'nde bulunan 1056 nolu sandıkta oyunu kullandı. Sabahın erken saatlerinde ailesi ile birlikte oy kullanmak için Batman Anadolu Lisesi'ne giden Nasıroğlu 1056 nolu sandıkta oy kullandı. Nasıroğlu, vatandaşların oy kullanmaya yoğun ilgi göstermesinin oldukça sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

BAYINDIR OYUNU KULLANDI

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Batman milletvekili adayı Keskin Bayındır, Beşevler mahallesi Petrol ofisi ilkokulu  2047 nolu sandıkta oyunu kullandı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.