Oduncu Batman Çayı’nı meclise taşındı

Oduncu Batman Çayı’nı meclise taşındı

Gündem Yayın: 11 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 11.01.2024 14:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
Takip EtGoogle News

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplanması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

Oduncu “Organize sanayi bölgesindeki (OSB) kimyasal atıklar, lağım suları, kum ocakları, evsel atıklar nedeniyle ciddi bir tehditle karşı karşıyadır. Batman Çayı’nın kıyısına moloz yığınları, kömür atıkları, plastik malzemeler, evsel atıklar ve çöpler dökülmektedir. Bunun yanı sıra şehrin kanalizasyon suyunun kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi tarafından Batman Çayı’na bağlamasıyla kirlilik tehdidi bir üst seviyeye çıkmıştır. Arıtılmadan çaya dökülen lağım suları çevreye kötü kokular yaymakta ve suda yaşayan canlı türleri için tehdit oluşturmaktadır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.