‘Hapishanelerde ihlallere son verilsin!

‘Hapishanelerde ihlallere son verilsin!

Gündem Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 14:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İHD, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında Hasta Mahpusların sağlık durumu ve taleplerinin yerine getirilmesi için Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde Basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın Açıklamasını İnsan Hakları Batman Şube şube yönetim kurulu üyesi ve Şube Hapishane Komisyonu sözcüsü Av. Sinan İslam Gegin okudu. Gegin açıklamasında “Günümüzde hapishaneler; yaşam hakkından işkenceye ve sağlığa erişim hakkına kadar ağır ve ciddi ihlallerinin yaşandığı yerler haline gelmiştir. Türkiye hapishaneleri, birçok sorunun sürekli hale geldiği ve mahpus yaşamını tehdit eden uygulamalar ile birer “insan hakları ihlal merkezlerine” dönüşmüştür. Hapishanelerde tecrit ve izolasyon, işkence ve kötü muamele, sosyal hakların engellenmesi, sürgünler, hasta mahpusların tedavi haklarının engellenmesi, idari gözlem kurulu kararları ile tahliyelerin engellenmesi, şüpheli ölümler gibi yaşam hakkını ortadan kaldıran birçok ihlal meydana gelmektedir. Bu nedenle Türkiye hapishanelerinde yaşanan hak ihlallerin giderilmesi için güvenlikçi politikalardan vazgeçilerek insan haklarını ve evrensel kuralları merkezine alan bir anlayışa geçilmesi gerektiğini belirtmek isteriz”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.