BATMAN’DA KARA GECE!

Sel felaketi: 4 ölü nine ve 3 torunu yaşamını yitirdi

Yaşam Yayın: 20 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.11.2023 14:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da etkili olan şiddetli sağanak yağış, sel ve su baskınlarına neden oldu. Seyitler Mahallesi'nde sel suları nedeniyle kerpiç ev tamamen yıkılırken, sulara kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner ve torunu 5 yaşındaki İsrafil Güner ile 1 yaşındaki Birgül Güner ve 3 yaşındaki Asenat Güner hayatını kaybederken, anne Aysun Güner ağır yaralandı.

Batman’da akşam saatlerinde etkili olan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar şiddetini arttıran sağanak yağış, felakete dönüştü. Kentin birçok noktasında sel ve su baskınlarına neden olan sağanak yağışta Seyitler Mahallesi'nde ikamet eden 7 kişilik Güner ailesi, aşırı yağışların etkili olduğu selde kayboldu. Sel nedeniyle kerpiç ev tamamen yıkılırken, sele kapılan 54 yaşındaki Lalihan Güner ve torunu 5 yaşındaki İsrafil Güner ve kardeşi 1 yaşındaki Birgül Güner ile 3 yaşındaki Asenat Güner’in cansız bedenlerine ulaşıldı. Anne Aysun Güner ağır yaralanırken, baba Muhyettin Güner’in ise iki çocuğunu kurtardığı belirlendi.

SELDE ÖLEN BİR KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Seyitler Mahallesi'nde, sel sularına kapılan ve vatandaşlarca cansız bedenine ulaşılan Lalihan Güner'in cenazesi Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki işlemlerin ardından ailesine teslim edildi. Güner'in cenazesi, kılınan namazın ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Cenazeye, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ile AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da katıldı. Vali Canalp ve Milletvekili Nasıroğlu, Güner ailesi fertlerine başsağlığı diledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, baba Muhyettin Güner ile telefonda görüşerek, başsağlığı dileklerini iletti.

EKİPLER SAHAYA İNDİ

Sel felaketi nedeniyle Batman Belediyesi İtfaiye Ekipleri, UMKE Ekipleri, AFAD, Emniyet ve Jandarma Arama Kurtarma TİM’leri gece boyunca sahada çalışma yaptı. Su baskını nedeniyle trafikte mahsur kalan sürücüler ve vatandaşlar, polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

OKULLARDA DERS ZİLİ ÇALMADI

Sel felaketi nedeniyle Batman’da eğitime 1 gün ara verildi. Kurum ve kuruluşlarda ise hamile ve engelli personeller, idari izinli sayıldı.

ESNAF, DÜKKÂNLARINI KAZMA KÜREKLERLE TEMİZLEDİ

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kentteki acı tablo, gözler önüne serildi. Kentin kenar semtlerinde ev ve işyerleri sular altında kaldı. Mahalleli kadınlar, kazma ve küreklerle sokaklarını temizlemeye çalıştı. Esnaf ise pazar tezgâhlarını çamurdan kurtarmak için ter döktü.

60 VATANDAŞ, YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) Basın Toplantısı düzenledi. Kent merkezinde metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü belirten Vali Canalp, 60 vatandaşımızın kamu kurum misafirhanelerine yerleştirildiği bilgisini verdi.

17 YIL SONRA YİNE AYNI FELAKET

Öte tandan, Batman’da yaşanılan sel felaketi, 2006 yılında yaşanılan sel felaketini hatırlattı. 17 yıl önce Batman'da iki gün aralıklarla devam eden yağan sağanak yağış felakete yol açmış 12 kişi sel sularına kapılıp yaşamını yitirmişti. Sel felaketinde 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan İluh Dersi faciasının yine bir benzerini yaşayan Batmanlılar, dün gece yaşanılan sel felaketiyle de yine aynı kâbusu yaşadı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.