Eğitim-Sen: Her çocuk anadilinde eğitim almalı

Eğitim-Sen: Her çocuk anadilinde eğitim almalı

Gündem Yayın: 11 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 11.02.2024 13:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Eğitim Sen Batman Şubesi, 19 Şubat’ta sona erecek olan seçmeli ders işlemlerinde Kürtçenin tercih edilmesi yönünde çağrı yaptı.

Eğitim Sen’den yapılan açıklamada “Haftada iki saat seçmeli ders bu topraklarda yaşayan halklara hakarettir. Olması gereken herkesin kendi ana dilinde eğitim almasıdır. Ülkemizde ortaöğretim kurumlar yönetmeliğine göre 5,6,7 ve 8 sınıflarında okuyan öğrenciler, Yaşayan Diller ve Lehçeler başlığı altında özel ve kamuya ait tüm okullarda kendi ana dillerini öğrenmek için 2 saatlik seçmeli ders haklarının olduğunu bilmeleri lazım. Okul idarecilerinin, okul imkânlarının ana dilinde seçmeli ders seçilmesine imkânı olmadığı gerekçesine sığınarak velilere ve öğrencilere anadilinde seçmeli ders seçme engeli çıkarması, okulda norm yok, öğretmen yok bahanelerine sığınmaları fiilen var olan mevzuatın dolaması anlamına gelmektedir. Geçtiğimiz yıllarda bazı okul yöneticileri öğrenci ve velilere bilgilendirme yapmadan, onlar adına ders seçimi yapılması, doldurulmuş formların velilere imzalatılması, MEB'in matbu formu yerine belli bazı derslerin bulunduğu formların hazırlanarak öğrencilere dağıtılması gibi birçok hukuksuz uygulamayla karşılaştık. Seçmeli ders seçimi sürecini yakından takip edeceğimiz, atılacak her hukuksuz adımın karşısında olacağımız bilinmelidir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.