Sağlıkçılar ‘Vergide adalet istiyoruz’

Sağlıkçılar ‘Vergide adalet istiyoruz’

Sağlık Yayın: 21 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 21.02.2024 14:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Aile Sağlık Merkezlerindeki vergi adaletsizliğine karşı, SES ve TTB olarak Türkiye genelinde eş zamanlı eylem yaptı.

Gap Aile Sağlık Merkezi önünde basın açıklamasını okuyan Aile Hekimi Uzm. Dr. Selahattin Oğuz Adaletsiz ve eşitsiz oranda yapılan vergi kesintileri ASM çalışanlarının satın alma gücünü daha da düşürdüğünü ifade etti.

‘ÇALIŞANLARIN SATIN ALMA GÜCÜ DÜŞÜYOR’

Oğuz açıklamasında “Aile Sağlığı Merkezlerinde(ASM) de sözleşmeli ve ücretli çalışan tüm emekçilerden alınan vergi artık dayanılmaz hale gelmiştir. Giderek artan kronikleşen enflasyon karşısında yetersiz kalan ücretlere ek olarak ASM çalışanlarından yılın ikinci yarısından itibaren yaklaşık %35 oranında vergi kesintisi yapılmaktadır. Adaletsiz ve eşitsiz oranda yapılan vergi kesintileri ASM çalışanlarının satın alma gücünü daha da düşürmekte, çalışanlar arasında haksız ve ölçüsüz bir durum yaratmaktadır. Tüm ücretli çalışanlar yüksek vergi kesintilerinden muzdariptir. Bugün başlattığımız bu eylemler ile ülkenin birçok ASM’si önünde çoban ateşleri yakıyoruz. Bu çoban ateşlerinin sağlık ve sosyal hizmet iş kolu başta olmak üzere vergi adaletsizliğinden yakınan tüm kesimlerce görüneceğine inanıyor ve birleşik bir talebe dönüşeceğini umut ediyoruz. Birleşerek mücadele edersek adaletsiz vergi sistemini değiştirebiliriz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.