DEVA Partili Ekmen: “Kayyum siyaseti bütün bir şehrin cezalandırılmasıdır”

DEVA Partili Ekmen: “Kayyum siyaseti bütün bir şehrin cezalandırılmasıdır”

Gündem Yayın: 14 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 14.03.2024 14:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Diyarbakır’da katıldığı bir açılışta yıllardır uygulanan kayyum siyasetinin kenti nasıl yoksullaştırdığına dikkat çekerek partilerinin bu konudaki duruşunu açıkladı.

DEVA Partisi 2020’de kurulduğunda sadece iktidara karşı değil Türkiye’deki mevcut siyasi düzene karşı kurulduğunu belirten Ekmen, partilerinin özgürlükçü ve demokrat kimliğine dikkat çekti. Ekmen, DEVA Partisi’nin iktidarın kayyum siyasetine karşı olduğu gibi, muhalefetin şu veya bu parti kapıdan içeri giremez diyen siyasetine de karşı olduğunu ifade etti.

“KAYYUM SİYASETİ ŞEHRİ YOKSULLAŞTIRMAKTADIR”

Kayyumluğun sadece bir belediye başkan ataması olmadığını aynı zamanda şehir ile belediye arasındaki bağın koparılması olduğunu söyleyen Milletvekili Ekmen, kayyum siyasetinin şehre verdiği zararları beş maddede şöyle özetledi: Seçilmiş kişi (meşru başkan) görevden alınarak atanmış kişi (kayyum) göreve başlıyor. Belediye Meclisi devre dışı bırakılıyor. O ilde yönetecek kimse yokmuş gibi idareciler il dışından getiriliyor. O ilde iş müteahhit yokmuş gibi müteahhitler il dışından getiriliyor. O ilde esnaf yokmuş gibi belediye için satın almalar il dışından yapılıyor.

“KAYYUM SİYASETİ BÜTÜN BİR ŞEHRİN CEZALANDIRILMASIDIR”

Kayyım siyaseti sadece seçilmiş Başkan’ın, ona oy veren seçmenin değil bütün bir şehrin iradesinin gaspıdır diyen Ekmen, kayyum atamanın o şehir ile belediye arasındaki bütün idari, siyasi, ticari bağın kesilmesi olduğunu ifade etti. Ekmen, “Kayyum siyaseti bütün bir şehrin cezalandırılmasıdır.” diyerek sözlerini şöyle noktaladı: “En önemlisi de hiçbir kayyum hakkında herhangi bir adli ve idari soruşturma yapılamamaktadır. Bu da kayyım ve birlikte hareket eden herkese hukuk dışı hesapsız, sorgusuz, denetlenemez bir alan açmaktadır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.