‘Vergide adalet istiyoruz’

‘Vergide adalet istiyoruz’

Gündem Yayın: 15 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.11.2023 14:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

KESK Batman Şubeler Platformu, mecliste görüşülmeye başlanan 2024 yılı bütçe görüşmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Atatürk Parkı önünde yapılan basın açıklamasına KESK Batman Şubeler Platformu Bileşenleri katılırken, Batman Demokrasi Platformu da destek verdi. Eğitim Sen Batman Şube  Başkanı ve Dönem Sözcüsü Ramazan Bilmez “Emeği ile geçinen kesimler olarak, halk olarak her geçen gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Ülkeyi yönetenler ise yıllardır anlattıkları masallara yenilerini eklemeye devam ediyor. Yıllarca 2023'te kişi başına milli gelir 25 bin dolar olacak, işsizlik yüzde 5'e, enflasyon tek haneli rakamlara inecek.  Türkiye dünyada ilk 10 ekonomi arasına girecek masalını pazarladılar. 2023’teyiz. Tablo ortada, işsizlerin sayısı 9 milyona ulaştı. 5 gençten 1’, her 3 kadından 1’ işsiz. KDV'yi ÖTV'yi, harçları, tüm kredilerin faiz oranlarını fahiş oranlarda arttırdılar. Motorlu Taşıtlar Vergisini iki kez aldılar. 1 Trilyon 120 milyarlık ek bütçenin de tüm yükünü vergilerle yine bize yıktılar. Bütçe teklifine göre önümüzdeki yıl devletin her 100 TL'lik giderinin 89 TL'si vergilerden karşılanacak” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.