Batman yeşil kuşakla çepeçevre sarılacak

Batman yeşil kuşakla çepeçevre sarılacak

Gündem Yayın: 11 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 11.02.2024 13:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi, gerçekleştirdiği yeşillendirme çalışmalarına ‘Yeşil Kuşak Batman Projesi’ni de ekledi. Karayoluna ait güzergahların refüj ve kaldırımlarına dikilecek fidanlarla, yerli ve yabancı konuklar yemyeşil bir kuşakla çevrilmiş Batman görecekler.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları ile harekete geçen Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentin kuzey, güney, doğu ve batı yönünden gelen karayollarına ait refüj ve kaldırımlarda fidan dikme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

BATMAN’A YEŞİL KUŞAK ÇOK YAKIŞACAK

Batman’a; Diyarbakır, Siirt, Hasankeyf ve Kozluk yönünden gelen vatandaşların yeşil kuşakla karşılanacağını ifade eden Vali Canalp: “İlerleyen zamanlarda kara servilerimiz büyüyüp yeşerdiği zaman Batman tam anlamıyla yeşil bir kuşakla çevrilmiş olacak. Dikilen fidanların şu an bir buçuk metreye yakın boyu var. Kara servilere iyi bakıldığında coğrafyamızda yılda yaklaşık 40 ile 50 santim arasında uzuyor. 10 yıl içerisinde Batman'ın yeşil bir kuşağı olacak” şeklinde konuştu.

280 KİLOMETRE YOL AĞI AĞAÇLANDIRILACAK

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil kuşak projesi için ağaç dikim sayısı ile dikim yapılan yerleri şu şekilde paylaştı; 10 kilometre uzunluğunda Siirt Çevre yoluna:800 çınar yapraklı dut ağacı, 400 çınar ağacı, 100 tespih ağacı, bin bodur zakkum çalısı, 4 bonsai zeytin ağacı, 20 piramidal süs ağacı, 10 tijli zakkum ağacı, bin boylu zakkum çalısı, 30 oya ağacı olmak üzere toplam 3 bin 364 adet ağaç. 13,12 kilometre uzunluğunda Hasankeyf kavşağından Üniversite Kampüsü kapısına kadar: 3 bin 500 kara servi, 250 mavi servi, 70 doğu çınarı olmak üzere toplam 3 bin 820 ağaç dikimi yapıldı. 25 kilometre uzunluğunda Batman Park Kavşağından Samanyoluna (Batman Silvan karayolu) kadar: Bin 700 kara servi, 500 mavi servi olmak üzere toplam 2 bin 200 adet ağaç dikimi yapıldı. 10 kilometre uzunluğunda Organize Sanayi Bölgesine 3 bin 700 kara servi dikimi yapıldı. 2 kilometre Necat Nasıroğlu Külliyesinin etrafına 616 adet kara servi dikimi ile birlikte toplam 60 kilometre ve 15 bin adet ağaç dikim yapılmış olup, 95 Km şehir için çalışmada ağaç dikimi devam etmektedir. Karayolları duble yol çalışmaları tamamlanmasına müteakip Hasankeyf – Gerçüş hattında 56 kilometre, Beşiri, İki Köprü, Kozluk ve Sason hattına da 84 Km olmak üzere toplam 140 kilometrede çift taraflı 280 kilometre yol ağı ağaçlandırılmış olacaktır. Proje tamamlandığında Batman’ı çevreleyen Yeşil Kuşak projesi için 335 kilometrelik hatta toplam 100 bin ağaç dikimi gerçekleşmiş olacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.