“ÇEVRE FELAKETİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

“ÇEVRE FELAKETİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Gündem Yayın: 27 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.03.2023 13:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’da 75 yıldır aralıksız petrolden kaynaklı büyük bir çevre felaketi yaşandığını belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, petrol boru hattında yaşanılan sızıntının takipçisi olacaklarını kaydetti.

Boru hattını besleyen iki vananın kapatılarak devre dışı bırakıldığı bilgisi üzerine Batman Baro Başkanı Av. Erkan Şenses ile birlikte iki kez olay yerine gidip çalışmaları yerinde izlediklerini belirten Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, çevre ve hukuki boyutlarıyla sorunun takipçisi olduklarını ifade etti. İlgili kurumların aldıkları tedbirlere rağmen Batman Çayına, ardından Dicle Nehrine akan ham petrol kirliliği, Batman Üniversitesi Kampüsüne kadar ulaştığını kaydeden Başkan Argunağa, sızıntının kaza ile olması, ilgili kuruluşun sorumsuzluğunu göstermediğini belirtti.

“ENDİŞEMİZ ARTTI”

Argunağa, “Ham petrol sızıntısı için edindiğimiz bilgilere göre 6 yerde bariyerle önlem alınmasına karşın sızıntının Batman Üniversitesi’ne kadar ulaşmış olması, endişelerimizi artırmıştır. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak; Batman Çayı ve Dicle Nehri’nden yararlanan vatandaşlarımız ve hayvanlarla sudaki canlılar için vahim sonuçlarından endişe ettiğimiz bahse konu boru hattı sızıntısına karşı seyirci kalmayacağız” dedi.

“PETROL KİRLİLİĞİ İVEDİLİKLE TEMİZLENMELİ”

BOTAŞ’ın kamuoyuna açıklama yaparak, halkı bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan Argunağa, “Bu talihsiz kazanın yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarına ve alacaklarına dair güvence vermelidir. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak; petrol kirliliğinin ivedilikle temizlenmesi, Batman Çayı, Dicle Nehri ve Ilısu Veysel Eroğlu Barajı’nı olumsuz etkileyen atıkların bulaştığı sahillerindeki kumların bertarafa gönderilmesi gerekliliğini hatırlatıyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.