Batman Milletvekillerinden kayyum önergesi

Batman Milletvekillerinden kayyum önergesi

Siyaset Yayın: 19 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 19.10.2023 17:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

HEDEP Batman Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Zeynep Oduncu ile DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır, Batman Belediyesi kayyum yönetiminin icraatlarına ilişkin meclis araştırma komisyonu kurulması amacıyla önerge verdi.

Önergede, Hazine ve Maliye Bakanlığının 21 Ağustos günü güncellediği verilere göre vadesi gelmiş 336 milyon 56 bin liralık borç ile Türkiye’nin en borçlu beş belediyesi arasında Batman Belediyesi yer aldığı belirtildi. Batman Milletvekillerinin meclise sunduğu önergede, “Batman Belediyesindeki usulsüzlük ve yolsuzlukların, aksayan ve/veya kaçınılan kamusal hizmetlerin, meydana gelen kamu zararının tespiti ve kapsamının belirlenmesi ile son yıllarda sistematik olarak merkezi yönetimin yerel yönetimler üzerinde Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz” denildi.

“BORÇLAR 1 MİLYARA ULAŞTI”

Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’nin önergesinde ise “Yine aralarında sosyal donatı alanının da bulunduğu 11 taşınmaza ek olarak 116 esnafın bulunduğu 46 dönümlük Buğday Pazarı da satışa çıkarılmıştır. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığının 21 Ağustos günü güncellediği verilere göre vadesi gelmiş 336 milyon 56 bin liralık borç ile Türkiye’nin en borçlu beş belediyesi arasında yer alan Batman Belediyesinin borçlarının vadesi gelmemiş olanlarla birlikte bir milyar liraya ulaştığı tahmin edilmektedir” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.