Kuyumcularda “Altın” hareketlilik

Kuyumcularda “Altın” hareketlilik

Ekonomi Yayın: 03 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.04.2023 16:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Altın uçunca kuyumcular doldu taştı! Altın fiyatlarındaki artış sonrası kuyumcularda hareketlilik yaşanmaya başladı. Esnaf ise sene sonunda gram altın için net rakam verdi.

KİMİ ALTININI BOZDURDU, KİMİ DE YATIRIM İÇİN ALTIN ALDI

Geçtiğimiz haftalarda Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan iki banka iflası sonrası altının ons fiyatındaki artış gram altın fiyatının da yükselmesine neden olurken, kuyumcularda da hareketlilik başladı. Kimi yastık altında bulunan altınını nakit paraya dönüştürürken kimi ise altının daha da artacağını düşünerek yatırım için altın aldı. Piyasalarda gram altının fiyatı bin 220 TL’den işlem görürken, kuyumcular gram altın fiyatının bin 700 TL’yi bulabileceğini belirtti.

ALTININ ATEŞİ YÜKSELDİ

Altın fiyatının daha da yükseleceğini öngördüklerini belirten Batmanlı kuyumcular,  “Dünyadaki bu gelişmeler bize de yansıyor. Dünyadaki ve Amerika'daki batan bankalar, ekonominin kötüye gittiğine delalet. Bu da altına yansıyor. Altına yansımasının sebebi ekonomik bozukluklar. Benim tahminim yakın zamanda altının gram fiyatının bin 400-bin 500 arasında olacağı. Dünyanın beşiği Amerika. Altının Türkiye ile bir alakası yok. Küresel piyasalarda altının ateşi yükseldikçe yükseliyor. Bu yüksek rakamlar karşında kuyumcu esnafları olarak yoğun günler yaşıyoruz. Bazı vatandaşlar elindeki altını bozdurmaya gelirken bazı vatandaşlar ise yatırım için altın almaya başladı” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.