17 milyon 475 bin TL’lik projenin temeli atıldı

17 milyon 475 bin TL’lik projenin temeli atıldı

Eğitim Yayın: 12 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 12.06.2023 15:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla Beşiri İlçe Halk Kütüphanesi temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Vali Ekrem Canalp'in yanı sıra Batman Milletvekili Serkan Ramanlı,  Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Gezer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Harun Çetinkaya,  İl Kültür ve Turizm Müdürü. M.İhsan Aslanlı ve  İl Özel İdare Sekreteri Abdulkadir Özer katıldı.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp,  "Eğer bizim evlatlarımız kütüphanelerin önünde sıra bekleyerek ve kütüphanede ders çalışmak için sıra beklebiliyorsa bizim yapacağımız şey, o kuyrukları, o sıraları bitirmekti. Bugün Beşiri'de yapmış olduğumuz kütüphanenin bir benzerini yarın Sason'da yapacağız. Önümüzdeki yıl burada yapmış olduğumuz bir benzerini Kozluk'ta inşallah temelini atacağız.

Ama yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. İlçelerin dışında şehir merkezinde de 4 yeni kütüphane kuracağız. Bu kuracağımız 4 kütüphaneden sonra hedefimiz ilk etapta yüzde 45'ler nispetinde olan kapasite artışını daha sonra yüzde 90'a çıkardık. Şuan ki mevcut haliyle bile bu kapasite artışımız  yeni projelerle beraber yüzde 135'e tekabül ediyor. Böylelikle en güzel, en kaliteli, en uygun fırsatı çocuklarımıza sağlamış olacağız. Amacımız yapacağımız kütüphanelerde sadece kapasiteyi artırmak değil, hem mimarisiyle hem işleyişiyle her tarafa, Türkiye'nin her yerinde temsil kabiliyeti olan binalar yapmaktır.

Yapacağımız bu tüm kütüphanelerin tamamı hem ilçelerimizin hem şehirlerimizin  görüntüsüne de estetik olarak da değer katacak yapılar olarak inşallah faaliyete geçecek. Tabi Beşiri'de böyle bir kütüphane yapmak çok güzel, çok anlamlı ama bu kütüphaneyi, yan tarafında yapacağımız gençlik merkeziyle beraber taçlandırmak çok daha anlamlı olacak. İnşallah bunu da hayata geçireceğiz" dedi.

PROJENİN MALİYETİ 17 MİLYON 475 BİN TL

İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer: " Bu projenin 17 milyon 475 bin TL olan ihale bedelinin yarısı, yani yüzde 50'si iİ Özel İdaresince karşılanmaktadır. Yüzde 50 olan yaklaşık 8,5 milyon TL de Kültür Bakanlığınca karşılanmaktadır. İşin proje süresi 220 gündür. Projede zemin katta 0-3 yaş çocuk kütüphanesi, 3-6 yaş için çocuk kütüphanesi, bebek emzirme odası, çalışma salonu. Birnci katta,  kütüphane, araştırma ve okuma kütüphane bölümü, 2 adet grup çalışma odası. İkinci katta ise; Fuaye salonu, 133 kişilik konferans salonu, idari olarak da çocuklarımızın ihtiyacını görecek teknik donanımlı odalar ve idari bölümler yer alacak" dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.