Arkeopark’ta sona yaklaşıldı

Arkeopark’ta sona yaklaşıldı

Gündem Yayın: 18 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 18.06.2023 14:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
Takip EtGoogle News

Hasankeyf İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, Arkeopark’ta incelemelerde bulunarak, DSİ Ilısu 16. Bölge Müdürü Cihan Aksoy ve denetim sorumlusu teknik personellerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çalışmalar kapsamında; Liman imalatları, kamelyalar, sosyal tesisler, gençlik merkezi, taraçalar, peyzaj çalışmaları, yürüme yolları, merdivenler, Küçük Saray Restorasyonu, Yamaç Külliyesi bağlantı köprüsü, Şaab vadisi, Arkeopark dere ıslahları, yapay kaya çalışmaları, mescit, tuvaletler ve alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Amfi tiyatro ve saha döşemelerinin çalışmaları da tamamlandığında alan büyük ölçüde gezilebilecek duruma gelecek.

Çalışmalar sonucunda Hasankeyf; tarihi, kültürel çeşitliliği ve su sporları ile ülkemizin en önemli cazibe merkezlerinden birine dönüşeceği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.