Ramanlı: Batman’a sahip çıkmak için milletimizden vekâlet talep ediyoruz

Ramanlı: Batman’a sahip çıkmak için milletimizden vekâlet talep ediyoruz

Siyaset Yayın: 28 Nisan 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.04.2023 14:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

HÜDA PAR Sözcüsü ve AK Parti Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı, halk buluşma programı halkın yoğun ilgi göstermesiyle mitinge dönüştü. Ramanlı Batman’a sahip çıkmak için milletten vekâlet talep ettiklerini söyledi.

Batman Milletvekili Adayı Serkan Ramanlı’ın halk buluşmasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şehmus Tanrıkulu, Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut Eminoğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut İrtem, Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cevher ve İl Başkanı Davut Şahin de hazır bulundu.

Batman Merkez Hürriyet Mahallesi Şerzan Kurt Parkında halk ile buluşan Batman Milletvekili adayı Ramanlı, vatandaşlara Türkçe ve Kürtçe bir konuşma yaptı. 

Ramanlı konuşmasında milletvekilliğinin önemine ve halka olan sorumluluklarına değinerek, milletvekilinin her zaman halkı tarafında ulaşılabilir ve sorunlarına çözüm arayan kişilerin olması gerektiğini belirterek halktan destek istedi.

“Vekil kimdir? Vekâlet nedir? Bu millet oy verdiği vekillerinden ne bekliyor?”

Ramanlı konuşmasında, “Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçiminin yanında birde milletvekili seçimi var. Batman olarak sizler vekillerini meclise göndereceksiniz. O halde gelin bir muhasebe yapalım. Vekil kimdir? Vekâlet nedir? Bu millet oy verdiği vekillerinden ne bekliyor? Ne istiyor? Ve meclise gönderdikleri vekillerin onlar için neler yapmasını istiyor. Vekilin görevi asilin haklarını korumaktır. Vekilin görevi asile hizmet götürmektir. Bizler vekil adayları olarak; siz aziz milletin derdiyle dertlenmeyeceksek, sorunlarınızı çözmeyeceksek, size vekâlet etmeyecek ve haklarınızı koruyamayacaksak o halde neden vekâlet talebinde bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Batman’a sahip çıkmak için milletimizden vekâlet talep ediyoruz”

“Bugün Batman’ı temsil edeceğiz diye ortaya çıkanların, bugünde geçmişte de Batman’a ne tür hizmetler yaptıklarını sorguladığınızda, aklınıza çok bir şey geliyor mu?” diyen Ramanlı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yıllardır aynı cümleyi kurup duruyor; ‘Batman sahipsizdir’ diyoruz. O halde bizler Batman’a sahip çıkmak için milletimizden vekâlet talep ediyoruz. Batman vekilinin kapısının da telefonun da daima açık olması gerekir. Buradan bütün Batman’a şu vaatte bulunuyoruz; ulaşılabilir bir vekil göreceksiniz. En ufak derdinizde, en ufak sorununuzda ulaşabileceğiniz bir vekille karşılaşacaksınız inşallah. Çünkü vekil, asilin verdiği vekâleti unutursa görevini yapmamış olur. Vekâlet görevine ihanet etmiş olur. Çünkü vekâlet namustur.”

“Sorunları çözmek için sadece bir kişiye bütün sorumluluğu yüklemek yanlıştır”

Batman’ın yığınla olan sorununu bir vekille değil daha çok vekil çıkararak çözülebileceğini ifade eden Ramanlı, “Bugün AK Parti listelerinden vekil adayı olan tüm kardeşlerim için söylüyorum; hepsi bir birinden temiz, bir birinden gayretli ve bir birinden samimi kardeşlerimizdir. Biz bu kardeşlerimize güveniyoruz. İnanıyoruz ki onlara verilen vekâlet görevini hakkıyla yerine getirecekler. Batman’ın 5 milletvekili kontenjanı var ve Batman’ın yığınla sorunu var. Bu sorunları çözmek için sadece bir kişiye bütün sorumluluğu yüklemek yanlıştır. Birden fazla sorunları çözmeye vekil gönderelim ki sorunlarımız hızlı bir şekilde çözülsün.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.