Anne, çocuk ve bebek için yeni bir pazaryeri geliyor

Batman’dan dünyaya açılan marka: Pempati.com

Yayın: 06 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.09.2023 10:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Batmanlı yerel market zinciri sahibi Özkan Salman, iki iş insanı ile beraber sanal ortamda anne ve çocuklar için ilk kez spesifik bir pazaryeri kurdular: Pempati.com. Anne ve çocukları için aranan her ürüne bu siteden ulaşmak mümkün olacak. Site önce tümTürkiye’yeardından da tüm dünyaya hizmet verecek
İlk kez bir pazaryeri, kendisini anne, anne adayları ve çocukların yerine koyarak bir site planladı. Pempatiismini taşıyan pazaryeri, Batman’daki üç yatırımcının biraraya gelmesi ile kuruldu. Söz konusu yatırımcılar 100 milyon lira sermaye ileMetastoreşirketini kurdu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Batman’daki yerel bir market zincirinin de sahibi olan Özkan Salman oldu. Sitenin kuruluş duyurusu mart ayında İstanbul’daki Sahngri La Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Sitenin ekim ayında eksiksiz olarak faaliyete geçmesi planlanıyor. 
Pempati’nin önce Türkiye ardından da tüm dünyaya hizmet vermek için kurgulandığını belirten Özkan Salman, “Marketçilikten gelen tecrübelerimizi herkesin hizmetine sunmak için bu yola çıktık. Bütün pazaryerlerini inceledik. Birçoğunun tüm hizmetleri aynı anda sunmakta olduğunu gördük ve spesifikolarak bir branşa yönelmeyi tercih ettik. Bu branşda anne, çocuk ve bebek ürünleri üzerine oldu. Anne, çocuk ve bebek branşında istenen tüm ürünlere eksiksiz olarak ulaşılabilmesi içintümbağlantılarımızı yaptık. İddia ediyoruz ki; bir anne veya bir ebeveyn bu siteye girdiğinde kendisine gerekli olan tüm ürünleri mutlaka bulacak. Sektörde e-ticaret hizmeti veren 20 binden fazla işletme bulunuyor. Bu işletmelerin 15 bininin önümüzdeki üç yıl içindePempati’dedükkan açmaları için birebir olarak görüşüyoruz. Beşinciyıl sonunda ise sektördeki şirketlerin tamamınıPempati’yetaşıyacağız. Müşterilerimiz de odak dağıtmadan tüm anne, çocuk ve bebek ürünlerine tek bir pazaryerinden ulaşılabilecek. Amacımız kaliteli ve çok daha uygun fiyatlarla müşterilerimize hizmet vermek. Bebek mamasından emziğe; bebek arabasından hamile kıyafetine, çocuk bezinden şampuana kadar yaklaşık 250 bin çeşit ürün Pempati’den temin edilebilecek” dedi. 

YÜZDE 20 UCUZ OLACAK
Sadece anne, çocuk ve bebek kategorisine bu denli odaklanmış bir başka pazaryeri olmadığını belirten Salman, “Ayrıca şunu da iddia ediyoruz ki; Pempati aynı ürünü diğer pazaryerlerine göre en az yüzde 20 daha uygun fiyata satacak. YaniPempati’dendaha ucuza ürün bulmak mümkün olmayacak” dedi. 
Her yıl ortalama 1.1 milyon bebeğin doğduğunu, 0-14 yaş arası nüfusun 19 milyon kişiye ulaştığını belirten Salman, “Bu verilerden yola çıktığımızda çok büyük bir pazardan bahsediyoruz. Ayrıca pazaryerlerinden alışveriş yapan kadın müşterilerin sayısı 20 milyondan fazla. Bu açıdan bakınca çok niş bir alana giriyoruz. Burada çok büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Anne, bebek ve çocuk kategorisinin pazar büyüklüğü yaklaşık 100 milyar lira. Pempati olarak hedefimiz ilk yılın sonunda mağazalarımızın toplam cirosunun günlük 12 milyon liraya ulaşması. Üçüncü yıl sonundaüç haneli milyon liralara, beşinci yıl sonunda ise milyar liralık hatta milyar dolarlık cirolara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.