Ekmen: DEVA Partisi adaylarına etik kurallar bildirgesi imzalattık

Ekmen: DEVA Partisi adaylarına etik kurallar bildirgesi imzalattık

Siyaset Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 12:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, verdiği bir röportajda parti olarak halka hizmeti başka bir seviyeye taşımakta kararlı olduklarını ve belediye başkan adaylarına hazırlamış oldukları “Etik Kurallar Bildirgesi”ni imzalatarak Türk siyasi tarihinde bir ilki başardıklarını açıkladı.

ETİK KURALLAR BİLDİRGESİ

DEVA Partisi olarak aday belirleme konusunda çok hassas olduklarını ve bu konuda birtakım kriterler belirlediklerini ifade eden Ekmen, belirledikleri adaylara seçimlerden önce, seçilmeleri halinde uygulamada gözetecekleri bir Etik Kurallar bildirgesi imzalattıklarını belirtti. Ekmen, adaylarının bu kuralları kabul ederek önceden hangi ahlaki ve meşru zeminde siyaset yapacağını ve yetkilerini kullanacağını taahhüt ettiğini söyledi. Bildirgenin 10 önemli etik kural içerdiğini söyleyen Ekmen, bu maddeleri şöyle sıraladı: Dürüstlük kuralı, Şeffaflık katılımcılık ve hesap verilebilirlik kuralı, Adalet ve eşitlik kuralı, Ayrımcılık yapmama, liyakati esas alma kuralı, Şahsi ve kurumsal menfaatler arasında çatışmayı önleme kuralı, Hediye ve menfaat kabul etmeme kuralı, Kamu yararını üstün tutma kuralı, Kamu kaynaklarını koruma kuralı, Siyaset finansmanının önlenmesi kuralı, Kurumsal bilgilerin ifşasını önleme kuralı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.