"GÜNEŞ ZAMLAR VATANDAŞIN İYİCE BELİNİ BÜKTÜ"

"GÜNEŞ ZAMLAR VATANDAŞIN İYİCE BELİNİ BÜKTÜ"

Siyaset Yayın: 27 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 27.08.2023 11:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

Son zamanlarda uygulanan yanlış ekonomik politikalar nedeniyle ortaya çıkan açığın giderilmesi için verilen kararlar zam olarak vatandaşın sırtına yüklendiğini söyleyen Demokrat Parti Batman İl Başkanı Ahmet Güneş,” İşsizlik oranının had safhaya ulaştığı bir dönemden geçerken aynı zamanda gelen zamanlar nedeniyle vatandaşlarımız arık beli iyice büküldü. Bir yandan üretim alanında çalışan çiftçi ve üreticiye gerekli destek verilmez ve ürününe verilen taban fiyatlar düşük tutulurken, girdilere uygulanan yüksek vergi ve zamlar nedeniyle üretici adeta cezalandırılmaktadır. Mısır ve buğday fiyatlarına verilen zamların azlığı karşısında bu ürünlerden elde edelin ekmek ve yağ gibi tüketim mallarına gelen zamanlar uçurumun derinliğini ortaya koymaktadır,”dedi.

 

Konuşmasının devamında Güneş,”  İlimizde ekmek fiyatları 11 liraya, çay fiyatları 5 liraya çıkmışken buğday, mısır ve çay alım fiyatlarını verilen zamanlar hükümetin bakış açısını net olarak ortaya koymaktadır,” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.