UÇAR'DAN SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

UÇAR'DAN SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

Siyaset Yayın: 06 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.04.2024 10:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerde Saadet Partisi'nden Sason Belediye Başkan Adayı olan Cuma Uçar, seçim günü ortaya çıkan usulsüzlükler nedeniyle önce Sason İlçe Seçim Kurulu'na ardından da Batman İl Seçim Kurulu'na yazılı olarak itirazda bulunarak Sason seçiminin sonuçlarının iptali talep etti. Başkan Adayı Uçar, seçim günü tespit edip, tutanak altına aldıkları usulsüzlükler nedeniyle Sason Belediye Başkanlığı seçimin iptali için itirazda bulunduklarını söyledi.

 

Saadet Partisi Adayı Cuma Uçar'ın seçime yönelik itirazı Saadet Partisi Sason ilçe Başkanı Tevfik Kahraman tarafından hem Sason İlçe Seçim Kurulu'na hem de İl Seçim Kurulu'na teslim edilirken, yapılan itirazlarda ise şunlar yer aldı.

 

Uçar "Sason Seçim Pusulaları arasında Beşiri İlçesi Seçim Pusulalarının yer alması, sayımların normalinden daha da hızlı sayılması. Saadet Partisi'ne yazılması gereken Oy'ların geçersiz sayılması gerektiğini ifade ederek, Sayım Döküm Cetvelleri yanlış yazılmış ve lehte ve aleyhte olacak şekilde Oy'lar yanlış işlenmiş olup, yapılan itirazlara rağmen Oy'lar iki kez sayılmayıp ıslak imzalı tutanaklara doğru bir şekilde işlenmemiştir" dedi.

 

İtiraz nedenlerini sıralamaya devam eden Başkan Adayı Cuma Uçar"1002 nolu sandıkta, Sason'a ait Oy pusulaları yerine Beşiri'ye ait oy pusulaları kullanıma sunulmuş ve 2028 nolu sandıkta sandık başkanı ve sandık görevlileri, seçim pusulalarının sayımı ve mühürlenmesi sırasında sandık görevlileri ve müşahitler dahil edilmemiş, tutanakların önceden hazırlanmış bir şekilde gerildiği kamera kayıtlarında mevcut olup, 1033 nolu sandıkta ise, geçirsiz sayılan pusulalar sayıma dahil edilmeyip ateşle yakılmak suretiyle imha edilmiş ve 1040 nolu sandık başta olmak bir çok sandıkta Saadet Partisi'ne yazılması gereken oy'lar başka Partilere yazıldığı tespit edilmiştir' dedi.

 

 

 

Saadet Partisi Sason Belediye Başkan Adayı Cuma Uçar "Sonuç olarak, ortaya çıkmış olan bu usulsüzlük ve hatalı işlemlerden ötürü, Belediye Başkanlığına ait tüm sandıklara itiraz edip, seçimin düzeltilerek hukuka uygun hale getirilmesini ve seçimin yeniden yapılarak seçimin tekrarlanmasını ve hukuka aykırılığın giderilmesini talep ediyoruz"diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.