VALİ CANALP’” ENKAZ DEĞİL HİZMET BIRAKTIK,”

VALİ CANALP’” ENKAZ DEĞİL HİZMET BIRAKTIK,”

Siyaset Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 16:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

 

Vali Canalp “Belediyeyi devraldıktan sonra enkaz edebiyatı aldı başını gitti. Siz öyle bir enkaz devraldınız ki, belediye hizmet binası da dahil,her şeyi dört dörtlük hazır, kurdelesi kesilmiş ve hizmete sokulmuş bir enkaz devraldınız,” dedi.

 

 

 

S.S. Batman Gıda Toplu İşyeri Yapı Kooperatifinin açılış töreninde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından açıklanan 3 milyarlık borç ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

DÖRT DÖRTLÜK BİR BELEDİYEYİ DEVRALDINIZ

 

Vali Canalp “Belediyeyi devraldıktan sonra enkaz edebiyatı aldı başını gitti. Siz öyle bir enkaz devraldınız ki, belediye hizmet binası da dahil, belediyenin diğer binaları da dahil, sıfırdan yapılmış ve içerisindeki her türlü, mefruşat, mobilyası, makam koltukları dahil, her şeyi dört dörtlük hazır, kurdelesi kesilmiş ve hizmete sokulmuş bir enkaz devraldınız. Belediye otobüslerinin sayısı üç katına çıkmış, eski otobüsleri yenilenmiş, ayrıca 101 tane sıfır araç alınmış bir enkaz devraldınız. 1,8 milyon ton asfaltın atıldığı ve her sokağın, caddesinin, altyapısının yapıldığı bir enkaz devraldınız. 2 milyon metrekare parke taşı döşenmiş bir enkaz devraldınız. 500 kilometrelik yağmur suyu hattı ve kanalizasyon hattı döşenmiş bir enkaz devraldınız. Yeşil alan miktarı iki katına çıkmış, park ve bahçelerin sayısı üç katına çıkmış bir enkaz devraldınız. Türkiye’deki hayvan barınakları içerisinde en büyük ikinci hayvan barınağının temeli atılmış bir enkaz devraldınız. Türkiye’de büyük şehirler hariç, Altyapı Koordinasyon Merkezini kurmuş tek belediyeyi devraldınız. Altyapı Koordinasyon Merkezi ile 2023–2024–2025–2026 yılı altyapı programı hazırlanmış, birbiriyle uyumlaştırılmış, Türkiye’deki tek belediyeyi devraldınız” dedi.

 

BATMAN BELEDİYESİNİN, HER YIL 5 MİLYARI AŞAN BİR BÜTÇESİ VAR

 

Batman Belediyesinin 3 Milyarlık borcu olduğu yönündeki açıklamalara cevap veren Vali Canalp “İhale edilerek sözleşmeye bağlanan milyarlık bir borç ilan etmişler. Bu 1,5 milyarlık iş, yapmış olduğumuz yatırımlardır. Temelini attığımız ve bir kısmı önümüzdeki yıl yapılacak olan işleri borç olarak göstermişler. Biz yatırımın temelini atıyoruz, borcun temelini atmıyoruz. Firmalara 640 milyon lira borç yaptığımızı söylemişler. Bu da yatırım. 2022 yılında Batman Belediyesi 1,5 milyar lira yatırım yaptı. 2023 yılında Batman Belediyesi 1,5 milyar lira yine yatırım yaptı. 2024 yılı, 3 ayında, 1,5 milyar lira yatırım yaptı. 2 yıl 3 ayda 4,5 milyar lira yatırım yaptık. Bunlara borç değil, yatırım denilir. Batman Belediyesi, önümüzdeki aylarda ve yıllarda hiç geliri elde etmeyecekmiş gibi tasavvur ediyorlar. Batman Belediyesi, büyükşehir belediyeleri dışında kalan 51 vilayetin içerisinde kendi liginin şampiyonudur, en büyük belediyedir. Her ay kendi öz gelirleriyle beraber minimum 100 milyon civarında bütçesi olan bir belediyedir. Her ayda 100 milyonu aşan yine kendi öz geliri var. Batman Belediyesi’nin 2024 yılındaki gelirleri ile birlikte 5 milyar lirayı aşan bir bütçesi var” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.