Batman’da yeni Eş Başkan Solmaz oldu

Batman’da yeni Eş Başkan Solmaz oldu

Siyaset Yayın: 03 Mayıs 2024 - Cuma - Güncelleme: 03.05.2024 14:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman'da 31 yerel seçimlerinde DEM Partinin yönetimine geçen Batman Belediyesinde Gülistan Sönük ile birlikte görev yapacak olan eş başkan belli oldu. 
DEM parti il binasında düzenlenen basın toplantısıyla birlikte, Gülistan Sönük'ün eş başkanı da resmen açıklandı. DEM parti il teşkilatında düzenlenen basın toplantısında yeni eş başkan Ferah Solmaz olduğu açıklandı. Böylelikle Gülistan Sönük ile birlikte Ferah Solmaz, Batman Belediyesi Eş Başkanlık görevini yürütecek. 
DEM parti il teşkilatında düzenlenen basın açıklamasında “ Bilindiği üzere 31 Mart seçimlerini büyük bir zaferle ardımızda bıraktık. Halkımız DEM belediyeciliğini Batman’da rekor bir oyla yeniden göreve getirmiş ve belediye eş başkanımız ve meclis üyelerimiz büyük bir emek ve güçle görevlerine başlamışlardır.  Geride bıraktığımız süreçte tüm kesimlerin bildiği üzere eş başkanlık konusunda partimiz bir tartışma ve yıpratılmanın içerisine sürüklenmek istenmiş, on yılların mücadelesiyle kazanılmış ve kadın özgürlük hareketinin yaşamın her alanında söz sahibi olmasını esas alan eş başkanlık sistemimiz tartışılmaya açılmak istenmiştir. Ancak örgütlü mücadelemizin öznesi olan ve yurtseverlik bilinciyle donanmış halkımız;  partimize yönelik her türlü özel savaş tekniğini, çöktürme planlarını ve toplumsallığımızı dağıtmaya yönelik saldırıları boşa düşürdüğü gibi 31 Mart seçimlerinde de eş başkanlık konusundaki  her türlü manipülasyonu ve projeyi püskürtmüş ve partisini sahiplenmiştir. Bizi dünden daha güçlü kılan, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışımızı kentimizde iktidar yapan halkımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Seçimlerden önce eş başkanlık konusunda yaşanan bir dizi tartışma ve olay kamuoyunun bilgisindedir. Her süreci şeffaf bir şekilde yürüten partimiz, eş başkanlığın belirlenmesi konusunda da bir dizi çalışma ve görüşme yürütmüş ve süreci tamamlamıştır. Bu anlamda partimiz yetkili kurullarının daha önce de belirttiği gibi eş başkanlık konusunda seçimlerden sonra belediye meclisinden konsensüsle bir ismin belirleneceği aktarılmıştı. İlaveten, kent uzlaşısı felsefemiz gereğince de ildeki demokratik ve dost kurumların önerileri de dikkate alınarak Batman Belediyesi eş başkanımızı belirlediğimizi siz değerli basın emekçileri aracılığıyla tüm halkımıza duyuruyoruz. Bu kapsamda halkımızın oylarıyla seçilen belediye meclis üyemiz Sayın Ferah Solmaz bugün itibariyle Batman Belediyesi Eş Başkanı olarak seçilmiştir. Belediye yönetimimiz, tüm seçilmişleri ve personeliyle beraber Batman halkına en iyi hizmetleri verecektir. Tüm arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.