Gıda İsrafı’na dikkat çekti

Gıda İsrafı’na dikkat çekti

Gündem Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 14:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman’ın dört yıldızlı otellerinden olan Real Konak Hotel, tüketicide gıda israfını yönelik bir farkındalık yaratmak hedefiyle işletme bünyesinde yeni bir çalışma başlattı.

Real Konak Hotel Genel Müdürü Sinan Sarı yaptığı açıklamada;  Maalesef insanlar  yaptıkları israfın pek farkında değiller. İsrafın her aşamada önlenmesi gerektiğini belirten Müdür Sarı; Hem bu farkındalığı oluşturmak hem de Gıda israfının önüne geçmek için otel bünyesinde yoğun bir çalışma başlattık. Amacımız daha iyi hizmetle bilinçli tüketimle israfın önüne geçmektir. Ancak bu süreç isteyen bir çalışma  hızlı sonuç almak için başta otel misafirlerimiz olmak üzere herkesi bilinçlendireceğiz.

“YILDA 1 MİLYAR 300 MİLYON TON GIDA İSRAFI VAR”

‘Her yıl dünyada üretilen gıdaların üçte biri, yani toplamda 1 milyar 300 milyon ton gıda çöpe gidiyor. Türkiye’deyse ortalama yılda 7,7 milyon ton gıda maalesef israf ediliyor” diyen Real Konak Hotel Genel Müdürü Sinan Sarı; “Dün olduğu gibi, bugünde sürdürülebilir bir gelecek için otel bünyemizde başlatacağımız. ”Tabağınıza aldığınız her ürünü tüketebileceğiniz miktar kadar alınız’’ Mottosuyla başta restoranımızda sabah kahvaltısında uygulamaya başladık. Bünyemizde son bir yıldır serpme kahvaltı olmadığı gibi aynı uygulamayı bilinçsiz tüketime dikkat çekmek için açık büfe kahvaltımızda da uygulamaya başladık. Daha öncede odalarda tüketimi azaltmak ve su kaynaklarımızı korumak adına görsel ve uyarıcı çalışmalar yapmıştık. Ayrıca konaklayan misafirler tarafından da hoş karşılanmıştı. Bugünde aynı çalışmayı Restaurantımızda yapmaya başladık. Çünkü gıda israfı her geçen gün artıyor ve buda hem ülke ekonomimiz hemde çevre kirliliğine de yol açmaktadır. “diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.