Batman’da o köyün yeri değişiyor

Kesmeköprü Köyü, Ilısu Barajı'nın inşası nedeniyle sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. köyde hak sahibi olan 124 aile için 179 bin 250 metrekarelik yeni yerleşim alanı belirlendi.

Gündem Yayın: 11 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2024 14:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 32 sn.
Takip EtGoogle News

Yeni yerleşim alanının zemin etüt çalışmaları tamamlandı, imar planı hazırlandı ve parselasyon işlemleri gerçekleştirilerek hak sahiplerine parsel satışları yapıldı. Tapu belgeleri de tescil işlemlerinin ardından hak sahiplerine teslim edildi. Bakanlık tarafından sağlanan avantajlı kredilerle desteklenen ve tip konut projelerinden İK-1 ile İK-15'in hak sahipleri tarafından seçildiği bildirildi. Modern, deprem yönetmeliğine ve fen kurallarına uygun olarak tasarlanan konut projelerinin inşasına ruhsatlandırma işlemlerinin ardından başlanması planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.