Güney Kore ve Nepal’den Batman’a

Güney Kore ve Nepal’den Batman’a

Gündem Yayın: 24 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 24.10.2024 13:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Arıcılıkta Dijital Dönüşümler ve İnovatif Yöntemler” konulu eğitim projesini Asya Verimlilik Teşkilatı Türkiye Ofisi’ne sunarak kabul ettirdi. Bu kapsamda, Güney Kore’den Prof. Dr. Jung Chuleuimr ve Nepal’den Dr. Kedar Devkota, 20-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Batman il ve ilçelerinde 100 arıcıya yönelik 5 günlük uygulamalı eğitim verecek.

Eğitimler, Batman merkezde 2 gün, Sason’da 2 gün ve Kozluk’ta 1 gün olarak planlandı. Amaç, modern arıcılık teknikleriyle Batman’daki bal üretimini artırmak ve arıcılara kovan yönetimi, hastalık kontrolü gibi konularda bilgi vermek.

YÜKSEK KALİTELİ BAL ÜRETİMİ İÇİN STRATEJİK EĞİTİM

Proje, yüksek kaliteli bal üretimini teşvik ederek arıcıların pazarlama stratejilerini güçlendirmeyi ve maliyetleri düşürmeyi hedefliyor. Bu eğitim, Batman’daki arıcıların bilgi ve becerilerini geliştirerek rekabet avantajı kazanmalarını sağlarken, sürdürülebilir arıcılık uygulamalarıyla bölgedeki arıcılık faaliyetlerinin geleceğini güvence altına almayı amaçlıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.