DEM Partili Oduncu, İktidarın Basın Özgürlüğü Karnesini Çıkardı

DEM Partili Oduncu, İktidarın Basın Özgürlüğü Karnesini Çıkardı

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.07.2024 16:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, 2024 yılının Ocak-Haziran döneminde gazetecilerin karşı karşıya kaldığı baskıları değerlendirdi. Bu dönemde 515 gazeteci yargılandı, 36 gazeteciye toplamda 66 yıl 5 ay 13 gün hapis ve 283 bin 270 TL para cezası verildi.

Oduncu, iktidarın basın özgürlüğüne yönelik baskılarını eleştirerek, "AKP iktidarı, gazetecileri mesleklerini yapamaz duruma getirmek istiyor. Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı ciddi şekilde ihlal ediliyor" dedi. Türkiye, 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 158. sırada yer aldı. Oduncu, Türkiye’nin basın özgürlüğü açısından 'vahim ülke' pozisyonuna geçtiğini belirtti.

CEZAEVLERİNDE 41 GAZETECİ TUTUKLU

Oduncu, gazetecilere yönelik tehdit ve saldırıların arttığını ve iktidarın bu duruma sessiz kaldığını vurguladı. Ayrıca, cezaevlerinde 41 gazetecinin tutuklu olduğunu ve gazetecilerin adliyelerde mesailerini geçirmek zorunda kaldığını ifade etti. Oduncu, iktidarın gazetecilere yönelik baskıcı politikalarından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, basın özgürlüğü için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.