Sason Çileği tezgahtaki yerini aldı

Sason Çileği tezgahtaki yerini aldı

Gündem Yayın: 29 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.04.2024 16:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Takip EtGoogle News

Sason ilçesinde %70 devlet desteği ile dikilen çileğin ilk hasadı yapılmaya başlandı.

Tütüne alternatif olarak 2011 yılında devlet desteği ile ilçede ekimine başlanan ve her geçen yıl ilçede yaygınlaştırılan Sason çileği ilk mahsulünün hasadına başlanmasıyla tezgahlarda satışına başlandı. İlçede organik olarak yetiştirilen rengiyle göze hitap eden, kokusuyla da iştah kabartan meşhur Sason çileği perekende fiyatı, tarlada 35 lira gibi ucuz fiyata veriliyor. Tezgahlarda ve yol üstünde satılan çileğin fiyatı şuanda 1 kilogramı 50 ile 70 TL arasında değişiyor. Kasa halinde ise 250 TL'den satılıyor.

ERKEN SICAKLAR OLUMSUZ ETKİLEDİ

Sıcakların erken başladığını söyleyen Erdem, verimin yüzde 80 gibi bir oranla azaldığını kaydetti. Bir çilek fidanından bir kilo almamız gerekirken şu anda sıcakların erken başlamasıyla bir fidandan 200 gram çilek alıyoruz.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.