Ramanlı: Kürtler de Türkler gibi bu devletin sahibidir

Ramanlı: Kürtler de Türkler gibi bu devletin sahibidir

Siyaset Yayın: 28 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 28.05.2024 14:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kürt dilinde yürüttüğü kültürel çalışmalar ile Kürt medyası alanında önemli bir yer tutan "Banga HeqJi Kelhaamed Dergisi" 16'ncı yıldönümünde düzenlediği panelle okuyucularıyla buluştu.

Kelhaamed Dergisi'nin 16'ncı yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır'da düzenlenen panelinde konuşan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, "Dil ve statü konusunda Türkler hangi haklara sahipse Kürtler de aynı haklara sahip olmalı." dedi. İkinci oturumun başında bir selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kürt dilinin, kültürünün ve tarihinin çocuklara sevdirilmesi için imkanların seferber edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu devleti Türk ve Kürtlerin birlikte kurduğunu hatırlatan Ramanlı, bu ülkede Türkler hangi haklara sahipse Kürtlerin de aynı haklara sahip olması gerektiğinin altını çizdi. Yaratılışta herkesin eşit olduğuna vurgu yapan Ramanlı, "Bizler diyoruz ki hepimiz Allah'ın kullarıyız. Türk Türk gibi olsun, Kürt Kürt gibi olsun, Arap Arap gibi olsun. Yaratılış olarak hepimiz aynıyız, kimse bir başkasına ben senden üstünüm diyemez." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.