Batman'da bir rekor başvuru daha

Sason İlçesi Merkez ve Köy Okullarında ihtiyaç duyulan 167 kişilik öğretmen açığını kapatmak için yapılan ücretli öğretmenlik başvuruları sonuçlandı.

Yayın: 18 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 18.09.2024 12:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sason Milli eğitim müdürü Kutbettin Çelik, ücretli öğretmen atamalarını hakkaniyet çerçevesinde yapıldığını ve KPSS puan sıralamasına göre öğretmen alındığını söyledi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞE 600 KİŞİ BAŞVURDU

 Çelik, “ 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için Sason İlçesi Merkez ve Köy Okullarında ihtiyaç duyulan 167 kişilik öğretmen alımı için yapılan 600’e başvurudan 167’si onaylanmıştır. KPSS puan üstünlüğüne dayalı olarak 1.öncelik Sınıf Öğretmenliği, 2.öncelik Eğitim Fakültesi Mezunları 3.Öncelik Formasyon Eğitimi Alanlar, 4.Öncelik Fen Edebiyat Fakültesi Mezunları 5.öncelik te 4 yıllık açık öğretim mezunları şeklinde sıralandı.Diğer Lisans Mezunları ve 6.Öncelik olarak Ön Lisans mezunlarından ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze internet ortamında yapılan başvurular neticesinde oluşturulan komisyon marifetince gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapılarak KPSS puan üstünlüğüne dayalı adil ve şeffaf bir şekilde 141 Ek Ders Karşılığı Öğretmen alımı gerçekleştirilmiştir. İhtiyaç doğrultusunda ücretli öğretmenlik alımlarımız devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.