Batman'da sağlıkçılardan önemli talep

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası’nın öncülüğünde Batman İluh Devlet Hastanesi'nde düzenlenen basın açıklamasında İluh Devlet Hastanesi’nin yerinde yapılması talep edildi.

Sağlık Yayın: 09 Ekim 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 09.10.2024 13:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman İluh Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın Açıklamasına SES Batman Şubesi, Batman Tabip Odası ile Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri katıldı ve bazı sendika üyeleri katıldı. Batman Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Gündoğdu, "Hastanenin mevcut binaları ile ilgili yıkım kararı alındığı, hem Batman Valiliği hem de Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarla anlaşılmaktadır, ancak Iluh Devlet Hastanesi'nin statüsünün ne olacağı halen netlik kazanmamıştır.  Yapılan açıklamalar kafa karışıklığını gidermemiş, aksine soru işaretlerini artırmıştır,” dedi.

Konuşmasının devamında Gündoğdu,”Ses Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası olarak taleplerimizi bir kez daha yineliyoruz. İlimizin yarısına hizmet veren bir konumda olan lluh Devlet Hastanesi yerleşkesinin bulunduğu adanın (863 nolu ada) içerisinde bulunan miatları dolmak üzere olan kamu kuruluşlarına ait binaların yeni yapılacak hastaneye eklenmesi ile kapasite artırımına gidilerek yerinde, günümüz teknolojileri ile donanımı tamamlanmış devlet hastanesi yapılmasını istiyoruz,” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.