Berber çete lideri çıktı

Batman’ında aralarında olduğu Nevşehir merkezli 19 ilde düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonunda bin 500'den fazla kişiyi mağdur ettiği iddia edilen suç şebekesi çökertildi.

Asayiş Yayın: 10 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 10.10.2024 12:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Operasyonda 76 şüpheli gözaltına alındı. Nevşehir polisinin operasyonuyla çökertildi. 16 aylık yapılan çalışma sonrası berber olduğu öğrenilen örgüt lideri Mehmet Diyar Şık'ın suç örgütünü Diyarbakır'daki berber dükkanından yönettiği ortaya çıktı.
Operasyon, bir müştekinin şikayeti üzerine başlatılan ve 16 ay süren takibat sonucunda gerçekleştirildi. Dolandırıcıların, Google haritalarda şirketlere yorum yapma karşılığında küçük ödemeler yaparak güven sağladığı, daha yüksek ödemeler için "VIP gruba" geçiş parası talep ettikleri belirlendi. Toplanan paralar kripto para hesaplarına aktarılıp soğuk cüzdanlarda toplanarak nakde çevrildi. Operasyonda, 1 milyar 200 milyon lira dolandırıldığı tespit edildi. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Mersin, Samsun, Diyarbakır, Adana, Karabük, Muğla, Çorum, Yalova, Kocaeli, Şırnak, Batman, Kırklareli, Hatay, Ordu ve Van'da 95 adrese düzenlenen eşzamanlı operasyonda 76 şüpheli yakalanarak Nevşehir'e getirildi. Baskınlarda banka kartları, dijital materyaller ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Yurt dışındaki 8 firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.