Batman’da TPAO için kamulaştırma yapacak

Batman’da TPAO için kamulaştırma yapacak

Gündem Yayın: 23 Haziran 2024 - Pazar - Güncelleme: 23.06.2024 13:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

MAPEG, TPAO’nun Batı Raman 156 Petrol Kuyusu için, Batman’da kamulaştırmalar yapacak.

MAPEG, TPAO’nun açtığı Batı Raman 156 Petrol Kuyusu için, Batman’ın Merkez ilçesindeki 2 parselde kamulaştırmalar yapacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır ve Batman illerinin sınırları içinde sahip olduğu İR/TPO/K/796 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatı kapsamında açtığı Batı Raman 156 Kuyusunun lokasyon sahası için Batman ilinin Merkez ilçesine bağlı Ciğerlo (eski adı Kuyubaşı) Mahallesindeki 2065 ada, 2 numaralı parselin 287,60m2’lik kısmı ile 2066 ada, 7 numaralı parselin 2.616,21m2’lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılması için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapmıştı.

BATI RAMAN 156 PETROL KUYUSU İÇİN KAMULAŞTIRMA KARARI

MAPEG, başvuruyu inceledi ve kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna hükmederek talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Batman 3. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.