26 Temmuz 2023 - Çarşamba

Gençlere ne oluyor

Gençlere ne oluyor

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okurları…

Bu gün kent merkezinde her geçen gün arttan şiddet olaylarından bahsedeceğim. Evet, gerçekten ilimizin farklı noktalarında gün geçmesin ki bir olay yaşanmasın en büyük nedenlerinin başında ise ekonomik kriz ve hayat koşullarının zorlaşması.

Toplumsal şiddet maalesef her geçen gün giderek artırıyor. Bu bölgede genelde miras olarak babadan veya dededen kalan arazi meselesi, komşu kavgaları, alacak verecek meselesi, parkta, sokakta veya cadde de yürürken bilmediğiniz kişi veya kişiler yüzünden ya bıçakla ya da silahla saldırıya maruz kalabiliyorsunuz. Özellikle gençler en fazla şiddete meyilli oldu. 

Yolda yürürken bazı gençlerin yüzüne bakmaya korkar olduk, en ufak göz temasında daha derdini anlatmadan bir bakıyorsun vücudunun bir bölgesinden bıçağı yiyip yere yığılıp kalmışsın. Birçok örnekleri var ama bu gün burada yazmaya kalksam saymakla bitmez. Ben özellikle ailelere sesleniyorum!

 Lütfen çocuklarınıza zaman ayırıp iyiyi kötüyü anlatın, bir başına dışarı çıktığında sorgulayın. Dışarıda nerede oturuyor, kiminle geziyor, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanıyor mu? Sorgulayın. Sorgulamasanız dışarıda yaptığı kötülükleri size veya evlendiğinde eşine çocuğuna aynı şiddeti uygulayacak. Bu yüzden daha fazla geç olmadan çocuklarınıza sahip çıkın.

Bunların en büyük nedeni başta aile sorumsuzluğu, ardından maddi sıkıntılar geliyor. Bir diğer konu ise ilimizde kadına yönelik şiddet olayları... Gerçekten son zamanlarda şiddet haberleri artar oldu. Bu toplumsal cinayetlerin başında yine maddiyat geliyor. Ardından eşler arasında anlaşmazlıklar olarak ortaya çıkıyor Boşanmalar ise her geçen gün artmakta.

Batman ‘da sık sık yaşanan bu tür asayiş olaylarına Batman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sesiz değil,  olayların yaşanmaması için çaba sarf ediyor. Ama bir türlü önüne geçilemiyor. Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler gerçekten asayiş olayları başta olmak üzere uyuşturucu, hırsızlık ve birçok konuda halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için büyük efor sarf ediyor; ama her cadde, sokağın veya her binanın önüne polis koyulmaz. Her insanın başına da bir polis koyulmaz. Biraz da insanlar üstüne düşeni yapacak ki olayların önüne geçilsin. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Her şeyi de Emniyetten beklememek lazım.

HOŞÇA KALIN.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.