31 Ağustos 2023 - Perşembe

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YIKILAN BİNALAR NE OLACAK

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YIKILAN BİNALAR NE OLACAK

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Merhaba değerli okurlar bu gün Batman’da yüzlerce konut sahibi Müteahhit ile anlaşıp kat karşılığında konutları yıkılıp akabinde yapı ruhsatı ve diğer işlemleri bekleyen çok vatandaş gazete büromuza gelerek bu konuya değinmemi istediler ben de onları kırmamak adına bu yazıyı yazıyorum
 Kentsel dönüşüm nedir önce onu tanımlayalım kentsel dönüşüm bir kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlıklaştırma veya yeniden yapılandırma için proje üretilmesi ve uygulama yapılmasıdır. Özetle kentsel dönüşüm bir kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi olarak tanına bilir. Türkiye’de 11 ilde ölüm ve yıkıma neden olan depreminin ardından Hükümet daha sıkı tedbirler almaya başladı. Gerçekten konut yapımı çok önemli bir konu çünkü insanlar o yapılan konutlarda oturuyor. Ve kat sayısı düşük olması gerçekten olası bir deprem karşısında daha az ölüme veya yıkıma neden ola bilir hükümet bu konuda çalışmalara hız vermeden devam ediyor. 
Şimdi gelelim konumuza yüzlerce konut sahibi Müteahhit ile anlaşıp kat karşılığında konutları yıkılıp akabinde yapı ruhsatı ve diğer işlemleri bekleyen çok vatandaş var, ve bu insanlar kira bedeli 2 bin lira alıp üstüne 3 bin lira koyup öyle Kiralarını veriyor  ve hepsi bir an önce evlerinin bitirilip kiradan kurtulup kendi evlerine yerleşmeyi bekliyor.batman’da kentsel dönüşümde işlemler seri bir şekilde yapılırsa kentsel dönüşümde bekleyen vatandaşların evleri daha erken biter bu da Batman’da boşalacak evlere zemin hazırlar evler boşalınca kira bedeli de düşer .ne yazık ki böyle devam ederse kira bedelleri her geçen gün kat kat artacak gibi gözüküyor.birçok vatandaş gazetemize gelip derdini anlatıyor en fazla şunu diyorlar konutlarımız  daha önceden 4 katken 8 kat Karşılığı’nda  anlaştığımız Müteahhit tarafından haklı olarak  yıkıldı ama ,yaşanan deprem sonrası kat sayısı düştü biz 8 kat karşılığında anlaştık ama deprem sonrası kat sayısı düştü ve şu an mağdur durumdayız ne olacak halimiz diye kara kara düşünüyorlar gerçekten çok zor bir yandan hükümet haklı olarak kat sayısını düşürmeye çalışıyor, diğer yandan ise evleri yıkılıp bekleyen vatandaşlar  var. Şayet bu kentsek dönüşüme bir an önce çare bulunursa kiralık evler boşalır bu da kiraların düşmesine de neden oldur ve hatta saltık evlerin fiyatları da düşer. 
HOŞÇA KALIN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.