23 Haziran 2024 - Pazar

YANAN SADECE CİĞERİMİZ OLMADI...

YANAN SADECE CİĞERİMİZ OLMADI...

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

 

Merhaba saygı değer Batman Olay Gazetesi okuyucuları, her yıl çevre kirliliğine neden olan ve toprağa hayat veren canlıların yok olması ve en son yüreğimizi yakan Diyarbakır ve Mardin arasında yaşanan tarla yangınlarında maalesef ölü sayısı 15’e yükselirken 50’den fazla vatandaş yaralandı. Ayrıca tarlalarda bulunan çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanların telef oldu.

 

Bakın değerli okuyucular, her yıl Batman merkez ve ilçelerin yanı sıra Diyarbakır’a bağlı ilçelerde anız yangınları yaşanmakta. Ve her yıl Valilik gerek kaymakamlık anız yakılmaması konusunda sık sık uyarılar yapar. Tarlalar kendi kendine mi, yoksa vatandaş mı yakıyor bilinmez? tek bildiğim şey her yıl yanan arazilerde oluşan duman çevre kirliliğine neden olduğu gibi, toprağa hayat veren ve toprak içinde yaşayan binlerce tür canlı böceklerde maalesef telef oluyor.

Oluşan hava kirliliği nedeniyle birçok vatandaş pencerelerini açamaz duruma geliyor. Batman belediyesine ait ekipler ise anız yangınına müdahale etmekte onlarında işi zor, itfaiye ekipleri yaşanan ev yangınına mı yetişsin yoksa sıkışmalı kazalara mı yoksa anız ve tarla yangınlarına mı, yada boğulma veya suda mahsur kalanlara mı?

Gerçekten işleri çok zor, zaman zaman yaralanan itfaiye eri bile oluyor demek istediğim itfaiye ekipleri her yere ulaşmak için gece gündüz demeden ekip işi edasıyla çalışmakta.

 

 Gelelim Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan arazi yangınlarına,

 

 Maalesef birkaç gün önce yaklaşık 10 bin dönüm ekili alan üzerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında 15 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımız yaralandı. Yüzlerce büyük ve küçük hayvan ya telef oldu ya da yaralandı. Ben buradan öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

 

İhmal var mı? yetkililerin yapacağı incelemelerin ardından netleşecek

 

Ama şu gerçek ki bu tarla yangınında canlar gitti yaralananlar oldu, hayvanlar telef oldu ve toprağa can veren binlerce tür böcek telef oldu. Bir daha bu tür yangınların ve ölümlerin yaşanmaması için çiftçilerimiz ektikleri ürünlere daha dikkat etmeleri gerekir. Ve anız yakmaktan kaçınılmalı görüyorsunuz ne gibi facialara neden oluyor. Lütfen dikkat edelim. Hoşça kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.