23 Ocak 2024 - Salı

HAYVAN BARINAKLARI DENETLENMELİ

HAYVAN BARINAKLARI DENETLENMELİ

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

 

 

Son zamanlarda sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili akıl almaz haberler okuyoruz.

Ne yazık ki insanlar nasıl dünyanın sonunu getirmek için çaba sarf ediyorlarsa aynı şekilde her geçen gün sokak hayvanlarının neslini de bitirme çabasındalar.

Birçok cadde ve sokakta insanların vereceği bir lokma yiyeceğe ve bir kap suya muhtaç sokak hayvanları var. Bu hayvanlar uzaydan gelmedi onlarda Allah tarafından yaratıldı ve Allah’ın dilsiz canları.

Çöp konteynerinde buldukları yemek atıklarıyla beslenmeye çalışan bu dilsiz hayvanların varlıklarından biz insanlar rahatsız oluyoruz, kimimiz yolda yatan sokak hayvanlarına tekme vuruyorken kimimiz kovalıyoruz ama onlar kendilerine yapılanlara rağmen insanlarla yaşamayı asla terk etmiyor.

Son zamanlarda gerçekten sokak hayvanlarına yönelik ciddi bir acımasızlık var, dünyayı kan gölüne çeviren hayvanlarmış gibi bir yaklaşım söz konusu.

100 sokak hayvanından birkaçı saldırganlık gösterip insanlara zarar veriyorsa bunu tüm hayvanlara mal etmek çok yanlıştır. Türkiye genelinde sokak hayvanlarına yönelik ciddi bir saldırı var.

Yahu kardeşim sokak hayvanlarının tek istediği bir kap yemek bir kap su ve en önemlisi merhamettir, bu onlara yetiyor ve artıyor. Peki, biz insanlar ne yapıyoruz? Cadde üzerinde uzanıp yatan bir sokak hayvanına durup dururken tekme atıyoruz, zaman zaman sakatlıyoruz veya hayvanseverlerin desteğiyle yapılan kulübeleri çalıyoruz,kırıyoruz, onlar için bırakılan mama kaplarına zarar veriyoruz. Yahu biz bu hale nasıl ve ne zaman geldik? Ne kendimize tahammülümüz kaldı ne de  hayvana tahammülümüz  kaldı, yazık hem de çok yazık.

Bu da yetmez gibi sokak hayvanları toplanmaya çalışılıyor belediyeler tarafından. Her şey halloldu da bir sokak hayvanları kaldı.

Bazı il ve ilçelerde sokak hayvanları bir bir toplatılıp hayvan barınaklarına götürülüyor.

Peki toplatılan bu sokak hayvanlarının götürüldüğü hayvan barınakları ne kadar temiz ne kadar güvenli? Hayvan barınaklarında çalışan personel hayvanlara karşı ne kadar merhametli acaba bunlar denetleniyor mu?

Çünkü toplatılan sokak hayvanları kadar bunlarda çok önemli konular.

Bazı sosyal medya mercilerinde görüyoruz hayvanlara yapılanları. Eğer bunlar doğruysa mutlaka hayvan barınakları sık sık denetlenmeli.

Çünkü bu hayvanlar orada çalışan personellerin himayesi altında yemeğinden tutun temizliklerine, temizliklerinden tutun sağlıklarına kadar onlar sorumlu, bu yüzden mutlaka Türkiye genelinde bulunan tüm hayvan barınakları denetlenmelidir.

HOŞÇA KALIN.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.