01 Ağustos 2023 - Salı

ESKİDEN BÖYLE MİYDİK?

ESKİDEN BÖYLE MİYDİK?

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okurları Bugün Batman’da son yıllarda artan asayiş olaylarına değinmek istiyorum. Gerçekten çok kötü süreçten geçiyoruz. En ufak bir olayda silaha, sopaya veya bıçaklara insanlar başvuruyor.
Bu tür asayiş olayların nedenleri genelde ekonomik şartlar ve işsizlikten kaynaklı. En ufak bir meselede herkes şiddete başvuruyor ve ne yazık ki bazı istenmedik olaylar ölümle sonuçlanabiliyor. Bu tür olaylar sadece tanımadığınız insanlar arasında değil; kardeş, yakın çevre ve komşular arasında da yaşanmakta. Ne yazık ki son yıllarda Batman’da asayiş olayları arttı. Gün geçmesin ki bir cadde veya bir sokakta olay yaşanmasın. Özellikle bu tür olaylar gençler arasında çok yaşanmakta.
Maalesef her geçen gün eski günleri, eski dostlukları arar olduk. Eskiden komşuluk, arkadaşlık ve akrabalık vardı. Batman ilçe konumundayken bu tür şiddet olaylarına pek az rastlanırdı. Kumar ve benzeri olaylar pek fazla yaygın değildi. İnsanlar gece geç vakitlere kadar dışarıdaydı. Gençlerin gidebileceği lüks mekânlar yoktu 1990 ve 2000’li yıllara kadar. Özellikle cep telefonları, sosyal medya mecraları pek yaygın değildi. Komşuluk vardı. Akrabalık vardı. İnsanlar birbirinden haberdardı. Yani hal hatır sorardı. O kadar lüks apartmanlar yoktu. Üç kat, iki kat ve tek katlı evler vardı. İnsanlar daha huzurlu ve daha mutluydu. Ama cep telefonları ve sosyal medya mecraları hayatımızın günlük bir parçası haline geldikten sonra her şey daha farklı olmaya başladı. İnsanlar artık sohbet etmiyor birbiriyle. Düşünün misafirliğe bir yakınınızın ve komşunuzun evine gidiyorsunuz ve birbirinizle sohbet etmek yerine cep telefonuyla sosyal medyayı takip eder hale geldik. Yolda yürürken bile elinizde cep telefonuyla bir yerlere bakıyorsunuz. Bu hale geldik maalesef.

HOŞÇAKALIN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.