14 Haziran 2024 - Cuma

YENİ İL BAŞKANI LİYAKATLİ OLMALI

YENİ İL BAŞKANI LİYAKATLİ OLMALI

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okurları. Bugün 6 yıldır Batman AK Parti İl Başkanlığı görevini yapan ve genel merkezden affını isteyerek istifa ettiğini kamuoyuyla paylaşan Akif Gür'den bahsedeceğim. İstifa ettiğini duyurmasının üzerinden yaklaşık bir ay geçti. Tabi Akif Gür'ün istifası gündeme bomba gibi düştü. Aslına bakarsanız beklenen bir istifaydı. Rize ve Adıyaman’la birlikte 3 ilde birden istifa haberi geldi. Başkanlara nezaketen ‘istifanızı verin’ dendi ve istifalar kabul edildi. Akif Gür, 6 yıldır AK Parti İl Başkanlığı görevini yürütüyor. Gür ‘ün istifasının ardından AK Parti Batman’da nasıl bir yol hatırası çizecek o önemli. Evet, şimdiye kadar Gür’ün istifasının ardından baya zaman geçti ve il başkanlığı için aday başvuruları var. Peki, bundan sonra Milletvekili Sayın Ferhat Nasıroğlu kendisiyle çalışacak İl başkanı için nasıl bir yol haritası çizecek? Bu da önemli sonuçta... İl başkanı Vekil Nasıroğlu ile uyum içinde, bu memleketin sorunlarına, işsizliğine, yatırımlarına, kamu kurumlarında eksikliklerin giderilmesi ve buna benzer birçok konuları yeni olacak il başkanı ile koordineli bir şekilde yapması önemli tabi.

1: AK Parti il başkanı nasıl olmalı? Öncelikle Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve oluşturtulacak il yöneticileriyle uyum içince olmalı.

 

2: Liyakatli olmalı.

 

3: Sadece düğün taziye ziyaretleri tek yapmamalı, sürekli halkın içine çıkabilmeli ve esnafın sorunlarıyla yakından ilgilenecek.

 

4: Siyaset geçmişi olacak ve siyaseti iyi bilen bir olmalı.

 

5: Batman’ın sorunlarını iyi bilen ve yatırımlara hız kazandıracak il başkanı olmalı.

 6: İl başkanlık kapısı sürekli halka açık olacak ve vatandaşa yüksekten bakmayacak

7: Kibirli olmayacak.

8: İşsizliği yakından bilen ve işsizlik sorunlarını yakından takip edecek bir il başkanı.

 

9: Yerel ve ulusal basın temsilcilerine eşit mesafede olacak; bu eski ve bu yeni demeyip eşit mesafeyle yaklaşacak

10: İl başkanı mutlaka iyi bir ekiple yola çıkacak, yani iyi bir ekip oluşturması gerekir.

10: yağcı üç kağıtçı insanları etrafında barındırmayacak. Dediğim gibi il başkanı olacak adam siyasetten anlayan, kibirli olmayan, halkın sorunlarını yakından bilen ve en önemlisi yatırımlara ağırlık verecek bir il başkanı olmalı.

 HOŞÇA KALIN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.