24 Eylül 2024 - Salı

Nerde o eski gençlik…

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okuyucuları…

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Bu gün eski ve yeni nesil gençliği elimden geldiğince siz değerli okuyuculara anlatmaya çalışacağım. Gençlik, insan hayatında yaşanan en hareketli en güzel zamandır, her insan genç kalır, zamanla yaş ilerledikçe yaşlanır.

Şu tarihe kadar her şey gayet normaldi 1990 yılına kadar. Eskiden, kafeler yoktu, cep telefonu yoktu, sosyal medya yoktu daha doğrusu teknolojinin yaygınlaşmadığı yıllarda gençler zaman geçirmek için sinemaya giderdi, ya da evlerinde televizyon izlerdi, ya da arkadaşları ile ya mahalle arasında top oynardı ya da gezerdi.

O dönem saygı vardı ve büyüklerini dinleyen bir gençlik vardı, büyüklerinin yanında sigara içmeyen bir gençlik vardı. Anne babasını dinleyen ve saygı gösteren bir gençlik vardı, hatta ve hatta eğitimciye saygı gösteren bir gençlik vardı. Aslında o yıllarda gençlerle yazacak çok güzel örnekler var ama saymakla bitmez…

1990 yılından sonra televizyon sinema, sokakta top oynama, arkadaşıyla gezme bitti. Ve yerine daha büyük facia çıktı,  teknolojik ürünler piyasaya çıktı, bunların içinde cep telefonu ve ona bağlı sosyal medya dönemi başladı. Saygı o döneme göre çok az anne, baba, diğer büyüklerini ve çevresini dinlemeyen asabi bir gençlik dönemi başladı.

Nasıl bir gençlik derseniz? Baba parası ile geçinen kafelerde gününü geçiren, altında lüks araba yanında onun gibi sorumsuz geçlerle gününü gün eden gençlik.

7/ 24 saat elinde cep telefon cep telefonunda yüklediği facebook, Instagram, Tik Tok, Twitter ve diğer sosyal medya hesaplarıyla gününü gün eden gençlik, Maalesef Alkol, sigara ve uyuşturucu kullanan gençlik ve bu gençleri uyaran anne ve babaya bu sorumsuz gençler ne diyor onu da söyleyeyim Hani kemal Sunal filimin ’de bir cümle vardı  “Hadi lan sen değil kralın söylesin” günümüzün gençleri öyle.

Dünya milyarlarca yıldır aynı ekseninde dönüyor ve rotasından çıkmıyor ama yeni yetişen nesil rotasından tam çıkmış ve üzücü tablo bu şekilde.

HOŞÇA KALIN…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.