20 Aralık 2023 - Çarşamba

ŞAHİN; "BELEDİYE İŞİ GÖNÜL İŞİDİR"

ŞAHİN; "BELEDİYE İŞİ GÖNÜL İŞİDİR"

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 4 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Merhaba değerli okurlar bu gün Mardin’e bağlı Midyat- Estel’ ilçemizin birçok sorunlarını çözen ve İlçeye güzel yatırımlar yapan belediye başkanı Veysi Şahin'den söz edeceğim. 

Peki, Belediye Başkanı Veysi Şahin kimdir?

1957 yılında Mardin, Midyat'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Midyat'ta tamamlayan Şahin, Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde başarıyla tamamladı. Üniversiteki öğrencilik yıllarında çeşitli öğrenci derneklerinin yönetiminde görev aldı ve Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) üyeliğinde bulundu.

1983 yılında iş hayatına başlayan Veysi Şahin, inşaat sektörde çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. 1999 yılında yapılan Milletvekili genel seçimlerinde, 21.Dönem Mardin Milletvekili olarak Meclise girdi. T.B.M.M.'de Plan ve Bütçe Komisyon'u üyeliği ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyon üyesi olarak görev üstlendi. İyi derecede Arapça, orta düzeyde İngilizce bilen Şahin, evli ve iki çocuk babası olup şu an Midyat belediye başkanlığını yapmakta."

Halkla iç içe olan ve halkın sorunlarını yerinde dinleyen Belediye başkanı ve iş insanı Veysi Şahin, ilçesinin birçok sorununu çözdü. Problemleri çözmeye de devam ediyor. 
Genç nüfusun istikbal kaygısından uzak olduğu ortamı oluşturmak ve bu stratejinin paralelinde göçü önlemek, yerel politikada seviyeyi olması gereken düzeye çekmek için ayrıca mücadele ediyor.

Bir dönemdir Midyat Belediye Başkanlığı yapan Şahin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday, adayı olacak.

 "Belediye işi gönül işi" sloganıyla yaptığı çalışmalardan biraz bahsetmek istiyorum.

Bu yıl ilçede yaklaşık 30 bin hanenin 21 bini doğal gaza kavuşturuldu. Geri kalan 9 bin hane için ise gerekli çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Ayrıca doğal gazın ilçeye gelmesiyle birlikte esnafta da bir canlılık oluştu. Bir nebze olsa da işsizliğin önüne geçildi.

Ayrıca Şahin, kendi imkanlarıyla ilçeye vefat eden anne ve babasının ismini yaşatacak kız yurdu kazandırmak için kolları sıvadı.
Şahin, altyapı, üstyapı, kilitli parke taşı, döşeme ve kaldırım yenileme çalışmaları yanı sıra daha önceden askeri gazino olarak faaliyet gösteren binayı yıkıp yerine park ve yeşil alana dönüştürdü.
Ayrıca birçok dar gelirli ihtiyaç sahiplerine yardım çalışmaları sürmekte, olup yine “onlar bizlerin geleceği” diyerek  yüzlerce Çocuğun eğitim alanında desteklerini esirgemiyor ve onları ödüllendirerek motive etmeye çalışıyor. 

İlçenin daha yaşanılabilir ve güzel bir çehreye kavuşması için belediye ekipleri, farklı mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Belediye Başkanı Şahin’i yaklaşık iki ay önce ziyaret ettim gerçekten ilçeye güzel yatırımlar yaptı. Aynı zamanda iş insanı olan Şahin Türkiye’nin birçok yerinde yaptığı çalışmalar sayesinde istihdam alanları da yaratmakta. 
HOŞÇA KALIN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.