10 Temmuz 2024 - Çarşamba

İTFAİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR BİRİM

İTFAİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR BİRİM

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 3 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Değerli Batman Olay gazetesi takipçileri biz Batman Olay gazetesi ekibi olarak her zaman haklının yanında, haksızın karşısında yer alacağız ve olamaya devam edeceğiz.
Evet, bu günkü köşe yazım belediye itfaiye Müdürlüğünde son zamanlarda yaşanan değişikler.

Her zaman olduğu gibi 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçmen DEM partisine oy vererek yüzde 64.52’lik en yüksek oyu alarak ipi göğüslemiş ve yerel yönetimi kayyum yönetiminden aldı. Yapılan seçimde DEM Parti Belediye Başkan adayı Gülistan Sönük Batman’ın ilk kadın Belediye Başkanı olarak göreve geldi.
Buraya kadar her şey normal sıkıntı yok.
İtfaiye çok önemli bir birim teknik istiysen bir birim her personelin yapa bileceği bir iş değil, kimi zaman, suda mahsur kalanları kurtarıyor, kimi zaman yanan ev veya iş yerlerinde mahsur kalanları kurtarıyor, kimi zaman ev iş, tarla arazi yangınlarına Hızır gibi yetişiyor, kimi zaman ağaçta, yada duvar arasında mahsur kalan kedi, köpek, kuş ve buna benzer hayvanların imdadına koşuyor. Sadece bunlarla sınırlı değil evde anahtarı unutup çocuğu evde mahsur kalanlarında imdadına koşuyor anlayacağınız itfaiye yer yere koşuyor.
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Belediye yönetimini devir alan DEM partisine bağlı Belediye eş başkanı Gülistan sönük ve kendisine bağlı birim maalesef yıllarını bu işe adamış itfaiye müdür yardımcıları ve personeli değişik başka birimlere attı. Yerlerine başka personeller alındı. Ben itfaiye müdürlüğüne başka niye personel alındı onun Savunuculuğunu yapmıyorum kesinlikle onları da alsın sıkıntı yok, ama yıllarını bu işe canla başla adamış ve işi iyi bilen bu personelleri neden görevden alıp başka birimlere verildi, ben onu anlamadım.
Çünkü itfaiye çok önemli bir birim hata kabul etmez, en zor iş onların personel sürekli ya ateş ile savaşıyor söndürmek için yada mahsur kalan insan veya hayvanları kurtarmak için. Ben belediye yönetiminden yapılan bu kararın bir kez daha gözden geçirmelerini istiyorum. değiştirdiği bu personellerde yüz kızartıcı suçları varsa ,işe gelmiyorlarsa, işlerini düzgün yapmayan varsa ve buna benzer usulsüzlükleri olan varsa tabi ki  belediye yönetiminin en doğal hakkı değiştire bilir ama usulsüzlükleri yoksa görevinden alınmaması gerekir diye düşünüyorum.
HOŞÇA KALIN

#
Yorumlar (2)
Nikeproeyeliner
22.07.2024 06:52
İtfaiyenin iş bilmezliği yüzünden büyüyen yangın ve yanan evlerin videoları, işlenen kusurlar hala zihnimin bir köşesinde. Batman teşkilati çok yetersiz hal böyle iken hepten tecrübesiz personelle bu kusuru körüklemek de yine iş bilmez işidir
Mehmet
11.07.2024 15:13
Şuanki itfaiye çok yetersiz geliyor personel şuan yetersiz ve acemi personellerdir
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.