09 Ağustos 2023 - Çarşamba

VATANDAŞIN GÖZÜ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE

VATANDAŞIN GÖZÜ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 4 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

Merhaba değerli okurlar bu gün Batman’da kentsel dönüşüm kapsamında kimi bekleyen binalar var kimisi ise yıkılıp yapı ruhsatı almayı bekleyen birçok kentsel dönüşüm projesinde bekleyen konutlar var. Bu gün bu konuya değinmek istiyorum
Evet, Batmanda imara açılan birçok yerlerin dışında kent merkezinde uzun süredir  ‘kentsel dönüşüm’ projeleri için onay bekleyen yüzlerce proje maalesef onay bekliyor.


Daha doğrusu Batman genelinde onay bekleyen yaklaşık 800 civarında dosya beklemede iddiaya göre Bazı illerde kentsel dönüşüm projeleri onaylanırken Batmanda ise bu konuda işlemler geç işliyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında GAP, Belde, Fatih, Bahçelievler, Kültür Mahallesi, Şirinevler, Cumhuriyet Mahalleleri gibi kentin yoğun ve dönüşüm bekleyen noktalarında son derece modern ve sağlam binaları müttehitler onay için bekliyor. Şu an birçok eski yapılar müttehitle konuşup kat karşılığında evlerini vermişler kimi 8 kat kimi 9 kat bu şekilde devam ediyor ama 6 Şubat saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde, saat 13.24'te ise 7.6 büyüklüğünde yaşanan iki üzücü deprem sonrası birçok kentsel dönüşüm için bekleyen yapı ruhsatları beklemeye alındı ve bu iki büyük deprem sonrası birçok bölgede yüksek katlar verilmemeye başladı bence de en doğrusu da o dur ama keşke yıllar önce bu yüksek katlara izin verilmemiş olsaydı biliyorsunuz Türkiye’de bir deprem gerçeği var ve yıllardır yetkililer bu konuda uyarılar yapıyor.

 Batman’da evlerini boşaltıp kentsel dönüşüm için kira bedeli 2 bin lira alıp  üstüne 3 ve 4 bin koyup kirasını veren yüzlerce kiracı  var, bunlar hepsi kentsel dönüşümde kat karşılığı  evleri yıkılıp yapı ruhsatı bekleyen mülk sahipleri şu da var  böyle olunca öğretmen, asker,polis,ve diğer kamu kurum personelleri boş ev bulmakta zorlanıyor kentsel dönüşüm hayata geçse hem kiralar ucuzlar hem çok yerde evler boşalır. 

Gerçi bu konuda Batman Valisi Sayın Ekrem Canalp Batman’da Kentsel Dönüşüm ile ilgili Bazı Müttehitlerle Batman Valiliği toplantı salonunda bir araya geldi sonuç çıkmayınca toplantı önümüzdeki Pazartesiye kaldı. Sayın valimiz Ekrem Canalp, gerçekten geldiği günden beri Batman için çaba sarf etmekte sürekli gerek kent merkezinde gerek ilçe ve köyleri gezerek sorunları yerinde dinliyor. inanıyorum sayın valimiz Canalp, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bekleyen yüzlerce mülk sahipleri için orta bir çözüm bulur. mesela yeni yapılacak konutların Zemin etüdünün sağlam yapılması kaliteli malzeme kullanılması ekipler tarafından inşaat süresince denetim yapılması, kısacası deprem dayanıklı konutların sağlam yapılması konusunda gerekli önlemleri tekrardan hayata geçirilir.
HOŞÇA KALIN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.