23 Temmuz 2024 - Salı

TÜRKİYE'Yİ KÖPEKLER Mİ BASTI?

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi takipçileri Bugün son zamanlarda Türkiye genelinde sokak köpeklerine karşı artan haberler ve sosyal medya paylaşımlarına dikkat çekmek istiyorum.

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 4 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

 

Bakın değerli takipçilerim, ben suyun seyrine göre giden bir gazeteci değilim. Her zaman güçlünün yanında değil, mazlumun, ve halkın yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Ustabaşı geçmişte neyse bugün de o’dur.

Ne kimseye yağ çekmek için haber yaparım ne de kendimi birilerine kullandırırım. Ben halkın gözü, kulağı ve sesi olmak için kışın yağmurda yazın ise güneş sıcaklığında cadde ve sokak demeden halkı bilinçlendirmek adına gazetecilik yapıyorum.

Biliyorsunuz; iki üç aydır özellikle sosyal medyada, bazı televizyon ve ulusal gazetelerde art arda sokak köpekleri ile ilgili haber yapılmakta. Sanırsınız ki Türkiye’de sadece sokak hayvanları sorunu var. Oysaki ülkede birçok sorun varken ve gündeme gelmezken bu konunun bu kadar gündem de tutulmasının sebebi nedir? Bazı televizyon ve ulusal gazetelerin asıl amacı sorunların konuşulmaması için gündem değiştirmek.

Bu şekilde gazete, televizyon ve sosyal medyada sokak hayvanlarını haber yapan veya paylaşım yapıp istemiyoruz diyenlere soruyorum. Çarşı pazar cep yakıyor, bin lira olmuş 100 lira, gün geçmesin ki bir sokak veya Cadde de bir kadın cinayeti yaşanmasın, hırsızlık almış başını gidiyor, uyuşturucu kullanım yaşı küçük yaşlara düşmüş, fuhuş almış başını gidiyor ve buna benzer birçok sorun varken gündem sadece sokak hayvanları mı? Tabii ki çocuklarımıza, gençlerimize ve yaşlılarımıza saldıran köpeklere çözüm bulunsun ama adı ölüm olmamalı.

Bu yazımı okuyan biri çıkıp diyecek ki tabi senin ailenden kimse köpek saldırısına maruz kalmadı ya da diyecek o kadar seviyorsan al evine götür, çünkü bu cümleleri sosyal medyada sokak köpeklerini savunan kişilere yazıldığını sık sık okuyup görüyorum.

 Neye üzülüyorum biliyormuzunuz köpek katliamlarına ve sokaktan toplatılmasına en çok destek verenlerin yüzde 80’i özellikle vicdan sahibi olan insanların olması. Peki, bilerek bir köpeğin öldürülmesini istemek günah değil mi ?

Sonuçta o hayvanı da Allah yarattı Yarın hesabı bizden sorulmaz mı.

 

Bir ay önce İzmir’de 5 köpek benim ablama saldırdı ve yaralanıp hastaneye götürdük, Ne yapayım köpek saldırdı diye öldüreyim mi? Biraz vicdanlı olalım.

Bakın değerli takipçilerim bu yazıyı yazmamın sebebi şudur: Sosyal medya çok güçlü.

Sokak köpeklerine yönelik yapılan paylaşımlar Türkiye’de gerçekten ses getirdi.

Buradan bu paylaşımları yapanlara sesleniyorum!

Sokak hayvanları sorununu gündeme getirdiğiniz kadar kadın cinayetlerinin de son bulması için ses olun. Ülkemizdeki önemli sorunlardan biri olan uyuşturucu sorunu için ses olun. Son yıllarda artan intihar olaylarının nedenlerinin araştırılması için ses olun. Ülkede fuhuş olayları maalesef hat safhada buna ses olun. Gazze’de binlerce çocuk hayatını kaybederken ona ses olun. Bunlara da ses olursanız İnanın ülkede birçok sorun çözülür.

 

Hoşça kalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.