11 Aralık 2023 - Pazartesi

TÜRKİYE PETROLLERİ 69 YAŞINDA

TÜRKİYE PETROLLERİ 69 YAŞINDA

Yazar - Şehmus Ustabaşı
Okuma Süresi: 4 dk.
Şehmus Ustabaşı

Şehmus Ustabaşı

batmanolay@xn--gmailcom-w0a -
Takip EtGoogle News

 

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okurları, bu hafta sizlere Batmanın gelişimine, büyümesine ve işsizliğin önlenmesinde çok önemli katkısı olan ve bu gün 69 yaşına giren Türkiye Petrolleri (TP)’den bahsetmek istiyorum. Petrol 1940’li yıllarda Raman, sahasında bulundu. O yıllarda petrol mühendisleri bu bölgede bulunan petrolü günün şartlarındaki teknolojik imkanlarla çok büyük bir özveriyle işlerdi. Aynı şekilde petrol mühendisleri bu bölgede bulunan petrol sahalarını keşif ederlerdi günümüze dek. Ancak Batman’ı var eden Batman ekonomisini yıllarca ayakta tutan büyük işsizlik ordusunu önüne geçen Türkiye Petrolleri (TP) son zamanlarda küçüle küçüle bu günkü noktaya geldi. Biliyorsunuz 10 Aralık Türkiye Petrollerinin kuruluş yıl dönümü. Bundan 30 yıl önce 10 Aralık Türkiye Petrollerinin(TP) kuruluş yıl dönümü büyük organizasyonlarla kutlanırdı.  Bende 1984 yılında Türkiye Petrollerinde(TP), çalıştım oradan biliyorum, özellikle Beyaz saray ve eski bölge Misafirhanesinde O yıllarda yemek çeşitlerinden tutun, tatlı çeşitlerine, yaş pasta çeşitlerinden meyveli tartlar, kek, kanepe çeşitleri yanı sıra ismini sayamadığım yüzlerce çeşit pasta, kola ve meyve suyu içecekleri gelen misafirlere ikram edilirdi.  Akabinde verilen yemek ve kokteyl ardından 15,20ve 25 yıl hizmet sürelerini dolduran Çalışan işçilere yüzük, rozet, sertifika ve buna benzer anı olarak saklayacakları hediyeler verilir işçinin yüzü gülerdi. Dönemin Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç ve beraberinde ünite amirleri ile birlikte Türkiye Petrollerinin tüm sahalarını dolaşır petrol emekçilerinin sorunlarını dinler yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alırdı. ve oradan ayrılmadan önce kuruluş yıl dönümünü onlarla kutlardı. Tabi o yıllarda birçok petrol emekçisi çalışır durumda olup, birçok ünite özelleşmemiş ve kapatılmamıştı. O yıllar gerçekten güzeldi, mesela 1989 yılında o dönemin petrol mühendisleri, ünite amirleri ve çalışan işçiler devlet konuk evi kristal parkta özel organizasyonlar yapılırdı. Haftanın bir günü ve sabaha kadar eğlenirlerdi. Âmâ her geçen gün yapılan emeklilik furyasıyla günümüzde bu bahsettiğim şeylerden eser kalmadı. Evet, günümüzde de 10 Aralık Türkiye Petrollerinin kuruluş yıl dönümü çeşitli ziyaretlerle kutlandı. Bölge Müdürü Mustafa Demir ve yardımcıları ile birlikte ünite Müdürleri, merkezde, Raman, batırman ve diğer petrol sahalarını gezerek işçilerin gününü kutladılar.

Bölge Müdürü Mustafa Demir, gerçekten geldiği günden beri, petrol üretimine ağırlık vermekte, gerek merkezde gerek petrol sahalarında ciddi anlamda çalışmalar yaparak yapılan çalışmalarla ilgili ünite amirlerinden bilgi alarak petrol rezervelerinin arttırılması için geniş kapsamlı çalışmalar yürütmekte. Ayrıca Demir, 10 Aralık Türkiye Petrolleri kuruluş yıl dönümünde tüm üniteleri gezerek Petrol emekçileriyle beraber çeşitli kutlamalarda bulunarak 10 Aralık kuruluş yıl dönümlerini kutladı.

 HOŞÇA KALIN.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.