26 Ağustos 2024 - Pazartesi

DURUŞUYLA MÜTEVAZİ BİR YÖNETİCİ “REKTÖR PROF. DR. DEMİR”

DURUŞUYLA MÜTEVAZİ BİR YÖNETİCİ “REKTÖR PROF. DR. DEMİR”

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

 

Yöneticilik önemli bir ödevdir. Hele Batman'da olup da üst düzey bir yönetici olarak koltuğa gelmişseniz kibirlenmeminiz içten bile değildir. Mayası sağlam, aile kültürü almış bir kişi ise hangi makama gelirse gelsin kibirlenmez, başkalarını aşağı görmez. Geçtiğimiz gün tam da bu duruma ender rastladığım bir olaya tanık oldum. Bu bizim özlediğimiz ve hep hayalini kurduğumuz; Avrupa'da çok sık rastlanılan ama ülkemizde göremediğimiz bir hayaldi diyebilirim. Bu durumu yaşatan aslında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir idi. Rektör Prof. Dr. Demir beni görmedi. Uzaktan izledim, çocuklarıyla bir mekanda hiçbir ayrıcalıklı ve rezerve edilmemiş bir masada oturdu. Sonra herkes gibi mütevazi şekilde çocuklarıyla yemeğini seçti ve masasında oturup yemeğini yedi. Sonra herkes gibi hesap ödemeye doğru gitti. Kasada sıra olmasına rağmen, sırada bekleyip en son şekilde hesabını ödeyip mekandan ayrıldı. Aslında çok normal bir şey yaptığı, bizim alışık olmadığımız ve başta da yazdığım gibi Avrupa'da rastladığımız bir gerçek. Önceki Rektör ya da başka bir üst idareci olsaydı yanında on tane adam, çavuşları, korumaları ve makam aracıyla mekanlara giderlerdi. Kimsenin olduğu yerde oturmaz en üst köşede “bakın ben önemli bir kişiyim” havasında ortamı germeyi sürdürürdü. Ama ne yaptı Batmanlı Rektör mütevazi kişiliğiyle kimseyi germeden, kimseyi rahatsız etmeden herkes gibi tıpkı yanındaki diğer masalardaki vatandaşlar gibi üslubuyla farkındalığını yine gösterdi. Rektör Demir, kentimizin insanı. Batman üniversitesinde Rektörlüğe başladığı gibi önemli işlere imza attı. Teknokentin faaliyete girmesi, yeni fakülte ve idare binalarının hizmete açılması ; peyzaj çalışmalarının 2. Etabının bitirilmesi ve öğrenci odaklı bir kampüs misyonuyla çalışmalar sürdürülüyor. Kampüs camisinin bitirilmesi yılan hikayesi olmuştu, Rektör Demir’in girişimleriyle bu sorun da çözülüyor. Çok daha büyük işler yapılabilir belki ama en büyük şansızlık belki de tasarruf tedbirleri ve ekonomik şartlar ister istemez çalışmalarınızı etkiler. 4 yıllık fetret dönemini yaşayan üniversite şimdi başarılı sıçramaları yaptı.

Üniversite personeli huzur ortamından memnun… Öncelikle Rektör Demir, kurum içinde huzuru sağladı. En basitinden SKS'den tutun da Yapı işlerine kadar her birim inanılmaz çalışıyor. Rektör Prof. Dr. Demir ile birlikte lisansüstü eğitime büyük bir yönelim oldu. Yüzlerce başvuruyu lisansüstü eğitim enstitüsü çalışanlarının özverisiyle gördük. Önümüzdeki süreç rektörlük seçimi. Ne yazık ki üniversitede rantı bozulan kişiler sosyal medyadan yine bilindik şeyleri atıp tutacak. Biz alıştık, her dönem aynı saçmalıkları yaşıyoruz. Kendi halinde, mütevazi bir Batmanlı rektörümüz var . Rektörü sevmeyen birilerinin keyfini ne yazık ki bu yazımızla bozacağız. Bozulsun da. Kendi halinde kapısını herkese açan bir idareci. Bence bu davranışlarıyla da örnek biri. Keşke herkes aynı durumu gösterse. Kampüs uzaklığı, bulunduğu coğrafik doğa yapısıyla bozkır duruyor. Şimdi daha öncede yapılan yeşillendirme faaliyetleri başladı. Şu sıralar yeşile önem vermemizin bir kez daha elzem olduğu gerçeğini düşünürsek, yine el birliğiyle üniversitemizin kampüsünü yeşillendirelim ve bu konuda üniversite yönetimine destek olalım. Biz Rektörü seviyoruz, bir çıkarımız yok. Bizi de tanımaz, muhabbetimiz de yok. Ve bu nedenle de çalışmalarını takdir ediyoruz. Batman için kim taş üstüne taş koyuyorsa destekçiyiz diyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları