16 Ağustos 2023 - Çarşamba

Allah kabul eder mi? Sayın Erbaş

Allah kabul eder mi? Sayın Erbaş

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Sizce Cuma günü tatil olursa ne olur? Hiç bir şey olmaz istemeyenin gözü çıksın.

Cuma hutbesinde mesai saatlerinin cuma namazlarına göre ayarlanması talebinde bulunulmuştu. Bu çok önemli mesele dönüp dolaşıp cuma gününün tatil olma talebine kadar geldi. Cuma hutbelerinin tamamı Cumhurbaşkanlığı gözeteminde hazırlanır. Anlaşılan bu mevzunun gündeme getirilmesi sadece Ali Erbaş’ın zihinsel meselesi değil. Şu anda ölçülüp, biçiliyor, tansiyona bakılıyor, kamuoyu tepkileri, hassas değerlendirmeler ve sonunda Cumhurbaşkanın ‘evet’ ya da ‘hayır’ına bakılıyor. Taktik bu çok basit...

Şimdilerde çok akıllı hocalarımız cuma gününün tatil olmasını isteyenlerin Müslüman istemeyenlerin ise gayri Müslim oldukları yaygarasını yapıyor. Cuma gününün tatil edilip edilmemesi bile İslami bir kriter olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı sol partilere oy verenler dinsizdir yaygarasını yapan zavallılar gibi.

Birleşik Arap Emirliği bile ekonomik küresel piyasaları ve ekonomik pazarı takip etme ve bu pastadan yararlanma adına Ocak 2022 tarihinden itibaren Cumartesi, Pazarı hafta sonu tatili ilan etti. Cuma gününü ise yarım gün olarak belirlendi. Yani anlayacağının Birleşik Arap Emirliğinde bir haftada 2.5 gün tatil var. Keşke bizde de böyle olsa. Hadi Ali Erbaş böyle bir teklif getir seni anlından öpeyim.

Geçin bunları kardeşim, diyanet memlekette mesele bitmiş gibi boyundan büyük işlere kalkışıyor. Sen emeklinin uğradığı mezalimin, haksızlığın kul hakkına girip girmediğini anlat.

Sen ülkedeki korkunç israfı ele al.

Sen Milletvekillerinin kıyak maaşlarını gündeme taşı.

Sen 4-5 belki de daha fazla maaş alan zavallı siyasi ve bürokratlardan bahset.

Sen yargı sonucunu beklemeden KHK ile ihraç edilen 120 binden fazla insanın hakkını, hukukunu ara, kahrından ölen yada intihar eden KHK’lıların kul hakkının yenilip, yenilmediğini masaya yatır.

Sen ülkede hukukun nasıl ayaklar altına alındığını, adaletin nasıl katledildiğini haykır.

Sen ihalelerde ki haksız kazancı, uyuşturucuyu, yasadışı dijital bahisin nasıl insanların evini yıktığını haykır.

Ve sen ülkede insanların nasıl açlığa mahkûm edildiğini, hayat pahalılığı altında inin inim inlediğini, pazarda fakirin sofrasını süsleyen ayşekadın fasulyesinin kilosunun pazarda 85 markette 120 lirayı nasıl bulduğunu anlat…

Anlatabilir misin? Anlatamazsın tabi…

Halkın yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verirken, sen lüks içinde yüz Ali Erbaş… Sonra çık cuma tatili edebiyatı yap Allah kabul eder mi?

#
Yorumlar (4)
Rahim mert
18.08.2023 01:03
Ali Erbaş denilen zat hükümetin sözcüsüdür o din adamı değil hükümetin adamıdır millet gidiyor Mersin’e biz gidiyoruz tersine
Bedrettin tunç
17.08.2023 02:07
Aziz kardeşim yazdıklarının hepsi doğru bir dinci var bir de dindar var bu ülkede ne çekiyorsak bu dincilerlerden çekiyoruz. Din karlı bşr ticarettir sermayesi yalan müşterileri de cahillerdir.
Meral üre
16.08.2023 22:18
Valla ne diyelim bu yazıyı diyanete götürüp çerçeveletip duvara asmak lazım
Hayrettin
16.08.2023 12:21
Malı götüren götürene devlet mali deniz yemiyen domuz hesabı...saltanatlarına artık para yetişmiyor toplanan vergiler bu adamların masraflarına yetmiyor...ali erbasin ne islamla ne dinle ne müslümanlıkla alakasi var....çok guzel bir köse yazısı. Tşkler
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları