03 Eylül 2023 - Pazar

Utanıyorum artık…!

Utanıyorum artık…!

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 3 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Öyle ilginç gelişmeler oluyor ki bazan kendimden utanabiliyorum.

Sağlık Bakanlığı e-reçete hizmetinde 5 farklı dili sürüme yüklüyor 30 milyon insanın konuştuğu dili unutuyor!
Bu bana şaka gibi geliyor ama gerçek. 5 dil arasında Almanca, Arapça, Rusça bile var. Keşke her dile yer verilse ama 5 dilde sınırlı kalınmış. Kürt halkının kendi ülkesinde bir Rus veya Alman kadar kıymeti yok (!) 
Kürtlerden veya Kürtçeden neden bu kadar korkulur? Anlamış değilim. Türk milliyetçileri Almanca, Arapça veya Rusça dili konuşulunca veya uygulamalarda yer alınca tek kelime yorum yapmıyorlar ama Kürtçe gündeme gelince kıyamet kopuyor. Sizin milliyetçiliğinizin kriteri Kürtçe ile sınırlı, allerjiniz buna… 
Kürt veya Kürtçe düşmanlığı bir meziyet haline gelmiş! Bu ırkı ve bu dili yok sayarak beka kavramını sun-i olarak güncellese de ülke topraklarını parsel-parsel satmak vatanperverlik sayılıyor. Ne acı değili mi?
Bir de bazı siyasiler çıkmış meseleyi eleştiriyor. Yıllarca Kürt meselesine karşı dikilmiş, Şeriati bir yönetimi savunanlar ayrımcılıktan bahs ediyor. Çok komik değil mi? Mevlana boşuna dememiş; “ bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de adama bakarım adam mı diye?" 
Evet maalesef Kürt halkının haklarını savunmak rengarenk siyasilere kaldı. Ahhh, ahhhh mazlum halkım sen bu hale düşecek miydin…? 
Birazda bu zulmü hak ediyoruz gibi… Kadere rıza gösterme,  uysallığı tercih etme, fırsat ele geçince kişisel çıkarların öncelikli olması, demokratik taleplerin ve siyasi yapının merkeziyetçiliği, halkın talebi değil talimatlarla halkın yönetilme arzusu, zulümkar uygulamalarda bireyselcilik, haksızlıklarda kimlik sorgulama ve en önemlisi eylemselliğin korkuya yenik düşmesi gibi hayati hatalar Kürt meselesinde ki haklı talepleri 40 yıl daha geriye atmaya yetti. 
Kürt halkının haklı talepleri yeni Türkiye’de güncellenmesi söz konusu bile değil. Yeniden işe koyulmak, sıfırdan başlamak en iyisi ama nasıl? Peki akıllandık mı? Bence hayır. Hala kendi kaderimizi biz belirleyemiyorsak birilerinden akıl alıyorsak işimiz gerçekten çok zor. 

#
Yorumlar (6)
Sait
09.09.2023 18:44
Kardeş kimse sistemi sitemle yada beddua ile yıkamaz.
Yüksel ayna
04.09.2023 02:01
Evet bu diller arasına Kürtçeyi koysan bölğcğlğk olacak ama Arapçayı Rusçayı veya Almancayı koysan uygarlık olacak işte aramızdaki fark tebrik ederim kardeşim bir tek sen yüreğimize su serpiyorsun diğerleri de kendine gazeteci diyor ya illet oluyorum
Mübarek
03.09.2023 21:43
Teşekkür Burak kutlu
Karabasan
03.09.2023 21:00
Yine haklı bir serzeniş helal sana....
Mehdi sert
03.09.2023 13:10
Bence milli eğitim Rusçayı zorunlu dil dersi yapmalı Araplardan hayır görmedik bari Ruslardan hayır görelim
Aziz mert
03.09.2023 12:41
Çok isabetli bir yazı olmuş tebrik ederim. Halk olarak her türlü zulmü hak ediyoruz galiba ben de kendimden utanıyorum yoldaş
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları