11 Mart 2024 - Pazartesi

SİYASETTE OLAN BİTEN…

SİYASETTE OLAN BİTEN…

Yazar - Bulut Kutlu
Okuma Süresi: 4 dk.
Bulut Kutlu

Bulut Kutlu

-
Takip EtGoogle News

Seçimlere 20 gün kala atmosfer nasıl? Neler oluyor? Diye şöyle bir bakalım; 
Neler olmuyor ki, tüm partiler seçimde başarılı olmak için büyük bir yarış içindeler. Bence en iyi çalışmayı yapan muhtar adaylarımız… Birbirlerini kırmadan tatlı bir rekabet içinde halktan oy istiyorlar. Hatta Bahçelievler’de bir muhtar adayı işi çok daha kızıştırarak, evlere verdiği broşürlerle birlikte 250 gram çekilmiş kahve bile dağıtıyor. Ne de olsa bir kahvenin 40 yıl hatırı var. 
Siyasi partilerde ise durum daha farklı, Ak Parti seçime 20 gün kala yönetimini değiştiriyor. “Dere geçilirken at değiştirilmez” diye biliyoruz ama Ak Parti’de her an her şey olabilir. Atta değiştirir Eşekte…
Gelelim DEM Partisine…
Bu parti daha ilginç parti…
Seçim arifesinde eş başkan adayları, yönetim, il başkanlığı, genel merkez herkes birbirine girmiş durumda, kimin ne yaptığı, kimin eli kimin cebinde belli değil. Eşitlikten, özgürlükten, adaletten, hak, hukuktan bahseden bir parti kendi felsefesine aykırı hareket ediyor! Olmadık entrika, ihanet, suçlama, çalım atma, kuyu kazma, harcama, kirli siyaset gibi hiç de şık olmayan gelişmeler. Bu partide kimin baş kimin ayak olduğu da belli değil. Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. Makam, mevki, koltuk kavgası nice bedeller ödemiş bir partiye yakışır mı? HÜDA PAR adayı ile çekilen fotoğrafın ardından korsan açıklama, soruşturma tehdidi, sonrasında İl Başkanı Mesut Tekik’in Devlet Bahçeli ile fotosunun servis edilmesi… Tüm bunlar sizce yakışık aldı mı? Neyin peşindesiniz kardeşim? Kayyım atanacak bir belediye için birbirinizle çatışmak olur mu? Yapmayın etmeyin. 
Son genel seçimlerde partinin yaptığı bariz hatalar bir milletvekili kaybedilmesine neden olmadı mı? Yerel seçim çantada keklik ama alınacak oy da önemli. DEM Partinin oy kaybı gelecekte partinin halkından kopmasına neden olabilir. Toplum sabreder, sabreder ama bir gün gelir “artık yeter” diyebilir. Bunu mu istiyorsunuz? Kişisel çatışmalar, koltuk, makam mevki başta olmak üzere hiçbir şey partiden ve halktan üstün değil, kimse bu havaya girmesin. Kaybeden parti değil sizler olursunuz. Herkes kendine çeki düzen versin. Adaletse adalet, eşitlikse eşitlik, siyasetse siyaset. Kimse etik ilkelerden uzaklaşmasın birilerini linç ederek kendine çıkar sağlamak hak ve özgürlük mücadelesi veren bir partiye yakışmaz. 
Gelelim HÜDA PARA…
Adayı Serkan Ramanlı, her mekana girip çıkıyor, herkese büyük saygı ve sevgi gösteriyor, kültürel değerler Kürt meselesinde önemli çıkışlar yapıyor. Siyasi kimliği ne olursa olsun insani değerlere ve ilişkilere büyük önem gösteriyor. Bölgenin yapısını ve nerde ne zaman konuşacağını nasıl tavır takınacağını gayet iyi biliyor. Doğrusu şu an siyasiler arasında en başarılı olanlardan biri ve partisine artı puan kazandıran tek siyasetçi. Birçok kişi Serkan Ramanlı’nın şahsiyetine oy verecek. Eline geçen fırsatı bence iyi değerlendiriyor. Kendisine kocaman bir alkış…

#
Yorumlar (1)
Ata uslu
12.03.2024 03:02
Bulut bey çok iyi analiz etmişsiniz bravo…
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları